*Nettavisen* Sport.

Zlatan-statue i Malmö ble saget ned

HÆRVERK: Zlatan Ibrahimovic-statuen i Malmö har nok en gang blitt utsatt for hærverk. Nå har den blitt saget ned.

HÆRVERK: Zlatan Ibrahimovic-statuen i Malmö har nok en gang blitt utsatt for hærverk. Nå har den blitt saget ned. Foto: Johan Nilsson (TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix)

For femte gang er statuen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö blitt utsatt for hærverk. Natt til søndag ble den saget ned.

05.01.20 11:26

Statuen av det svenske fotballikonet har blitt veltet etter at den ble kappet av ved føttene, mens ansiktet ble dekket av en svart Sverige-t-skjorte. Hærverket fant sted omtrent klokka 01.30.

– Vi etterlyser så klart å høre fra dem som har sett eller hørt noe, sier Patric Foss i politiet til nyhetsbyrået TT.

Les også: Italia-stjernens mareritt: Ble terrorisert av stalker i fem år (+)

Politiet etterforsker hendelsen som hærverk. Hva som skjer med statuen nå, er uklart.

– Kommunens beredskap vil bli kontaktet. Det ser ikke bra ut, så den kan ikke bare ligge der, sier Thomas Söderberg i politiet til Aftonbladet.

– Slik jeg ser det, burde man kunne sette opp en Zlatan-statue hvor som helst i landet. Han er vår største spiller gjennom tidene og har oppnådd så mye, sier generalsekretær Håkan Sjöstrand i Sveriges fotballforbund til Fotbollskanalen.

Han har foreløpig ikke snakket med Ibrahimovic.

Klikk på bildet for å forstørre. SAGET AV: Statuen har blitt saget av ved føttene.

SAGET AV: Statuen har blitt saget av ved føttene. Foto: Johan Nilsson (TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix)

Skuffet kunstner

Kunstneren som har laget statuen, Petter Linde, sier han fikk sjokk da han søndag morgen ble fortalt hva som hadde skjedd.

– Jeg har lagt sjelen min i dette og jobbet hardt over flere år for at det skulle bli så bra som mulig, og så tar det bare fem minutter å sage i stykker alt, sier en skuffet Linde til kanalen.

Les også: Janne Andersson åpner for Zlatan-comeback

Vandaliseringen av statuen i Malmö oppsto da det ble kjent at Ibrahimovic har blitt deleier av stockholmsklubben Hammarby. Like før jul ble nesa saget av. Tidligere er det blitt saget i beina på statuen, skjellsord som «Judas» er blitt skrevet på sokkelen, og et tau er blitt hengt rundt hodet på statuen.

– Langt over streken

Ibrahimovic startet karrieren i Malmö, men har falt betydelig i popularitet blant Malmö-supporterne etter at oppkjøpet ble kjent.

Sjöstrand skjønner at flere i Malmö er skuffet over Zlatan, men sier det er å gå langt over streken å vandalisere statuen på denne måten. Han omtaler handlingen som feig.

– Det er feigt å gå løs på statuen midt på natten, sier Sjöstrand.

Nylig ble det kjent at 38-åringen fortsetter fotballkarrieren i italienske AC Milan, hvor han også spilte mellom 2010 og 2012.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag