RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zlatan vender tilbake

Foto: SCANPIX/AP Photo/Felice Calabro
Sist oppdatert:
Zlatan Ibrahimovic vender tilbake til Amsterdam ArenA som Juventus-spiller. Les alt om kveldens Champions League-kamper.

Liverpool - Monaco
Anfield, klokken 20.45
Vårt tips: 2-1

Det har gått litt opp og ned for Liverpool i sesongstarten. Manager Rafa Benitez har sagt at det vil ta fire måneder før laget fungerer som det skal. Spilte med fem mann på midtbanen mot WBA i helgen og Djibril Cisse som enslig spiss. Trolig blir det oppskriften mot Monaco også.

Monegasserne har en liten spisskrise i denne kampen. Javier Chevanton er skadet og ute i over en måned. Samtidig er innleide Javier Saviola utestengt i denne kampen. Det betyr at togoleseren Emmanuel Adebayor tar plass ved siden av Mohamed Kallon på topp.

Vi tror Liverpool i kraft av hjemmebane drar dette i land.

Deportivo - Olympiakos
Riazor, klokken 20.45
Vårt tips: 2-0

Deportivo hadde en grusom generalprøve da de tapte 1-3 for Osasuna i helgen. Skader på de sentrale midtbanespillerne Aldo Duscher og Mauro Silva gjør at unge Carlos Pita kan få muligheten fra start. Også kantspilleren Victor er ute.

Ingen store skadeproblemer for gjestene, men Olympiakos har en grusom bortestatistikk i Champions League. En uavgjort og 16 tap er fasit på de siste 17 kampene. Poengdelingen kom faktisk på Riazor mot Deportivo i september 2001.

Deportivo skal være det beste laget, selv om Olympiakos har et par rutinerte karer på laget. Rivaldo får et gjensyn med sin gamle hjemmebane.

Lyon - Manchester United
Stade de Gerland, klokken 20.45
Vårt tips: 1-1

Med Giovane Elber ute store deler av sesongen, har Lyon hentet inn Nilmar og Sylvain Wiltord som nye spisser. Førstnevnte kom inn som innbytter og scoret to mål i helgens 2-1-seier over Rennes. Brasilianeren starter likevel trolig på benken mot Manchester United. Juninho Pernambuco ble hvilt mot Rennes for å være klar til denne kampen.

Skadelisten begynner å bli kortere for sir Alex Ferguson, men han må fortsatt klare seg uten Louis Saha, Wayne Rooney, Ole Gunnar Solskjær, Gary Neville og Rio Ferdinand.

Det blir nok ikke noe stormløp i angrep av engelskmennene, men United skal likevel være gode nok til å få med seg ett poeng tilbake over den engelske kanal.

Fenerbahce - Sparta Praha
Sükrü Saraçoglu, klokken 20.45
Vårt tips: 3-1

Fenerbahce gikk til topps i Tyrkia forrige sesong og har forsterket laget i sommer. Alex, som var kaptein for Brasil i Copa America, og landslagskeeper Rüstü Recber er de mest kjente nykommerne. Pierre van Hooijdonk er også sentral for tyrkerne.

Sparta Praha har mistet en rekke spillere i sommer. Er derfor ikke det samme laget som har markert seg i Champions League de siste sesongene. Karel Poborsky blir veldig sentral etter at han ble overtalt til å ta nok en sesong i Sparta-trøyen.

Fenerbahce skal være det beste laget og vinner dette oppgjøret greit.

Bayer Leverkusen - Real Madrid
BayArena, klokken 20.45
Vårt tips: 1-2

Jens Nowotny og Clemens Fritz er begge ute for Bayer Leverkusen, som er tilbake i Champions League etter en sesongs fravær. Vil for all del unngå å forlenge tapsrekken sin. Laget har tapt sine sju siste kamper i turneringen.

Jonathan Woodgate er eneste spiller ute med skade for Real Madrid. Ellers er hele stjernegalleriet på plass for José Antonio Camacho.

Real Madrid er innstilt på å vise seg frem fra start av. En seier i Tyskland vil smake godt for David Beckham & co.

Roma - Dinamo Kiev
Stadio Olimpico, klokken 20.45
Vårt tips: 2-1

Ingen Mido på banen for Roma, men Francesco Totti og Antonio Cassano er begge klare for hjemmelaget. For Rudi Völler blir det første kamp i Europa som Roma-trener.

Dinamo Kiev er en av Europas rikeste klubber i øyeblikket og har hentet inn flere spennende sør-amerikanere. Men den Völler frykter mest er latvieren Maris Verpakovskis.

Roma skal vinne på hjemmebane mot Dinamo Kiev, men vi føler oss ikke helt sikker.

Ajax - Juventus
Amsterdam ArenA, klokken 20.45
Vårt tips: 1-1

Forrige sesong var det borteformen som stoppet Ajax. Tre tap på fremmed gress sendte dem ut av Champions League. Nykommer Mauro Rosales er usikker, mens Tomás Galášek og John O'Brien er helt sikkert ute.

Zlatan Ibrahimovic returnerner til Amsterdam ArenA i Juventus-trøye og skal forsøke å senke sine gamle lagkamerater. Eneste sentrale spiller som er ute for Juventus er midtstopper Jonathan Zebina.

Det blir jevnt i Amsterdam. Juventus vil nok være fornøyd med ett poeng. Noe hjemmelaget også er.

Maccabi Tel Aviv - Bayern München
Ramat Gan, klokken 20.45
Vårt tips: 0-3

Maccabi Tel Aviv skal ikke være like gode som Maccabi Haifa som Rosenborg sendte ut i kvalifiseringen til Champions League. Må trolig klare seg uten spissen Ishmael Addo som er skadet, mens Salem Abo-Siam er utestengt.

Vahid Hashemian er ikke med til Israel, mens Oliver Kahn er usikker. Ellers har Felix Magath full stall å velge fra.

Bayern München har noen svake Champions League-sesonger bak seg og er ute etter å markere seg fra start denne gangen. Det kommer til å gå utover Maccabi Tel Aviv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere