Gå til sidens hovedinnhold

Zlatan vil ikke til regnfylte England

Regn er én av grunnene til at den svenske superstjernen ikke vil til Premier League.

Zlatan Ibrahimovic har vært en omdiskutert herremann denne våren. Hans første sesong i Barcelona ble en sesong preget av opp- og nedturer. Høsten og vinteren var bra, og Zlatan viste prov på sine ekstreme ferdigheter.

Men så kom våren og Zlatan blomstret ikke. Derimot ble han byttet ut i de avgjørende Champions League-kampene, og da Barcelona sikret seriemesterskapet sist helg fikk svensken spille kun de ti siste minuttene. I tillegg ble David Villa presentert i Barcelona-trøya fredag.

Dermed begynte ryktene å spre seg. Chelsea, Manchester City og Arsenal ble meldt å være interessert i spissen, men at det var aktuelt ble benektet av svenskens rådgivere.

Nå tar Ibrahimovic bladet fra munnen, og uttaler seg om situasjonen til magasinet Café. Og der er han klokkeklar: England er ikke noe reelt alternativ.

- Jeg liker ikke regn, sier svensken.

Ingen retur til Sverige
Svarene fra intervjuet er gjengitt av svenske Expressen, og intervjuet er gjennomført via epost med Café-magasinets redaktør. Og Zlatan er åpen om mye rundt sin egen karriere, og snakker også om det som skal skje etter proffeventyret.

Og da er det ikke snakk om å kopiere Henrik «Henke» Larsson, som avsluttet karrieren i Helsingborg. Den svenske superstjernen har nemlig ingen planer om å returnere til allsvenskan.

- Nei, jeg tror ikke at jeg kommer til å drive på i en bortglemt klubb når jeg er 45. Alt har sin tid, og min tid er nå, sier Zlatan.

Men fotballspilleren innrømmer at også han opplever tunge stunder på fotballbanen, og at han i blant helst kunne tenkte seg å gitt seg.

- Det finnes helt klart dager der jeg allerede nå har mest lyst til å legge opp.

Noe gjestespill i Sverige på tampen av karrieren blir det imidlertid ikke. Det har Ibrahimovic ingen planer om.

- Fotballen vil alltids være i mitt hjerte, den er en del av meg, men jeg kommer ikke til å gjøre noe gjestespill i allsvensken. Ikke som aktiv spiller i alle fall, sier Zlatan.

- Kan bidra på et annet vis
Samtidig åpner han opp for å bidra for svensk fotball når han gir seg som spiller.

- Kanskje kan jeg bidra med mine erfaringer og kunnskaper til svensk fotball på et annet vis, avslutter superstjernen.

Hele intervjuet kommer i neste utgave av Café, men svarene til Zlatan gir sterke signaler om at svensken ikke blir å se i Premier League til høsten. Uansett kan det virke som om hans dager i Barcelona er talte, spesielt med tanke på David Villas ankomst tidligere i uken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken