RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Zorres» slo til igjen

Foto: Misha Japaridze / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mannen med masken utnyttet tabbe.

RUBIN KAZAN - CHELSEA 3-2 (4-5 sammenlagt):

Chelsea hadde et godt utgangspunkt før returmøtet med russiske Rubin Kazan i Europa League torsdag kveld, men bortebane i Russland er aldri enkelt.

Londonlaget tapte til slutt kampen, og det ble mer spennende enn det som kanskje var nødvendig, men til slutt kunne likevel Rafael Benítez og hans disipler juble.

- Vi bryr oss ikke så mye om resultatet nå. Banen var ikke helt bra, men vi gjorde en proff jobb og jeg er fornøyd med spillerne, sier Benitez ifølge BBC.

Det engelske laget fikk en drømmestart da utskjelte Fernando Torres sendte de blå i føringen allerede etter fem minutter.

Frank Lampard lempet ballen opp i banen og keeper Sergej Ruzhikov kom stormende ut for å renske unna, men feilberegnet totalt.

Keepertabbe
Dermed ble det en enkel jobb for den spanske spissen å sette ballen i nettet. En drømmestart for Chelsea og 1-0 sto seg helt til dommeren blåste av for pause.

Dette var Torres' fjerde mål i Europa League denne sesongen.

- Vi trengte et tidlig mål, og nå har Torres pyntet på sin statistikk. Victor Moses gjorde det samme. Vi er fornøyd med å gå videre, men burde gjort en bedre defensiv jobb, sier Benitez.

Det virket som gjestene skulle få en svært komfortabel dag i Russland, men det skulle spilles 90 og ikke bare 45 minutter.

Hjemmelaget kom sterkt ut av startblokken og allerede i det 51. minutt sørget Ivan Marcano for 1-1. Han gikk til vers på en corner og headet inn utligningen.

Bare minutter senere var imidlertid Chelsea i føringen på ny. Victor Moses delte forsvaret til Rubin, ved å samarbeide med Ramires, og satte ballen over keeper og i mål.

Sluttspurt
Med 5-2 sammenlagt så det meste ut til å være avgjort, men vertene nektet å gi seg.

Det var spilt 62 minutter da Gökdeniz Karadeniz satte inn 2-2 i Moskva. Alan Kasaev slo flott inn fra venstre og kapteinen vant duellen med unge Nathan Aké og satte ballen i mål.

Og med et kvarter igjen å spille fikk Rubin Kazan straffe. Cesar Azpilicueta la Alexander Ryazantsjev i bakken og Bibras Natcho sendte Petr Cech feil vei og ballen i nettet.

Komfortable 5-2 sammenlagt hadde plutselig blitt til 5-4 sammenlagt for Chelsea, men nærmere kom aldri hjemmelaget og dermed kunne Rafael Benítez' menn juble for avansement.

De blå henger fortsatt også med i FA-cupen, og kjemper om en topp fire plass i Premier League. Et tøft kampprogram denne våren, med andre ord.

- Vi må håndtere det å både spille i FA-cupen og Europa League. Vi har en bred tropp, så noen spillere fra i dag vil være på banen mot Manchester City søndag, men andre får hvile, sier Chelsea-manageren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere