*Nettavisen* Sport.

Zucca: - Det blir Rangers eller ingen

Foto: Getty Images/All over Press

Men Mats Zuccarello Aasen sier han ikke tenker på NHL.

19.01.13 21:35

Mats Zuccarello Aasen scoret hjemmelagets annet mål da Metallurg Magnitogorsk slo Neftekhimik Nizjnekamsk 3-0 i ishockeyserien KHL lørdag.

Jaroslav Kosov ga Metallurg ledelsen i 1. periode, og Zuccarello doblet den 1.17 minutt ut i midtperioden. Denis Platonov satte punktum senere i perioden.

Zuccarello spilte 19.20 minutter og hadde fire skudd på mål.

- Rangers eller ingen
Nettavisen pratet med en fornøyd KHL-proff lørdag kveld.

- Hvordan føler du at ditt eget spill er om dagen?

- Det går greit. Jeg føler meg bedre for hver dag som går. Det tok litt lenger tid enn ventet å komme tilbake etter skaden i høst, sier «Zucca» til Nettavisen.

- Er du fornøyd med spilletiden du får?

- Ja, jeg har fått masse spilletid den siste tiden. Jeg får masse istid i undertall og overtall.

- Hvordan var det å spille med Evgenij Malkin?

- Det er klart det er morro å spille med den beste spilleren i verden, det er jo det som er det store målet.

I kveld starter endelig NHL-sesongen etter at det ble en løsning på konflikten i den nordamerikanske ligaen for to uker siden. For første gang på flere år er det ingen nordmenn med for noen av lagene i verdens beste hockeyliga.

- Tenker du noe på NHL, eller ønsker du å fortsette i KHL i årene som kommer?

- Det er ikke noe jeg tenker spesielt mye på. Jeg trives godt her jeg er nå, og jeg får masse spilletid her. Kommer det et bra tilbud så er det selvfølgelig veldig interessant.

New York Rangers eier fortsatt rettighetene på den lille nordmannen, og kan signere han igjen til sommeren.

- Det er Rangers eller ingen, sier KHL-proffen.

Nordmannen er vant til å reise komfortabelt fra tiden i NHL. I den russiske proffligaen er reiseavstanden større, og «Zucca» er fornøyd med komforten på reisene i Russland.

- Vi reiser bare privat. Men det er dårligere nivå på hotellene her borte enn det var i tiden i NHL. Men det er ikke avgjørende for om jeg vil fortsette i KHL eller ikke, spøker nordmannen.

-Gleder meg til VM
Om tre måneder er det klart for hockey-VM i Sverige og Finland. Medaljesjansene for det norske hockeylandslaget er gode i det kommende mesterskapet.

- Tror du det er realistisk å håpe på medalje?

- Det blir vanskelig å få medalje. Ingen kamper er enkle i VM, og vi må være på topp hele veien.

- Gleder du deg til å spille med flagget på brystet i et mesterskap igjen?

- Det er klart det. Det er alltid gøy å spille med landslaget. Det er lenge siden sist, så det er noe jeg gleder meg til.

Haugen vant
Lars Haugen fikk også seier i KHL lørdag. Han voktet målet da Dinamo Minsk vant 4-1 hjemme mot Amyr Khabarovsk. Tre scoringer på snaut to og et halvt minutt fra 9.29 til 11.46 i første periode satte vertene på seierssporet.

Haugen holdt buret rent til Amyr fikk sitt trøstemål 5.53 minutter før slutt, men da var kampen allerede avgjort. Alexander Kulakov scoret to av Dinamos mål.

Like fin ble ikke dagen for Patrick Thoresen. Hans SKA St. Petersburg ledet to ganger hjemme mot Dinamo Moskva, men tapte likevel 2-3. Sergej Konkov ble matchvinner tidlig i siste periode.

Thoresen spilte 18.01 minutter, vant en av tre dropper og hadde tre skudd på mål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.