*Nettavisen* Sport.

Zucca: - Det er strålende

Foto: Mathias Ask / Mediehuset Nettavisen

Mats Zuccarello Aasen med assist da landslagssjefen satt på tribunen.

13.01.14 08:22

NY RANGERS – PHILADELPHIA FLYERS 4-1:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello Aasen var i begivenhetenes sentrum da New York Rangers banket erkerivalen Philadelphia Flyers 4-1 i Madison Square Garden natt til mandag norsk tid. Nordmannen hadde målgivende pasning da Derick Brassard ga hjemmelaget en 3-0 ledelse og flere gode involveringer i resten av kampen.

Resultatet kunne blitt mye verre for gjestene som til tider ble totalt rundspilt av blåtrøyene. Rangers noterte seg for sin tredje seier på rad og klatret opp til tredjeplass i Metropolitan Division.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen i dag. Vi vinner og får to poeng. Vi burde vel ha scoret noen flere mål, men det viktigste er at vi vinner. Nå har vi tre seiere på rad så det er strålende, sier Zuccarello til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rangers fikk en pangstart på kampen med to mål i løpet av kampens tre første minutter. Det første kom fra Daniel Carcillo som scoret sitt første mål for Rangers. Det andre målet ble scoret av Rick Nash. Midtveis ut i perioden noterte også Zuccarello seg for et målpoeng. Fra nesten liggende posisjon spilte han fri Derick Brassard som hamret pucken i nettet (se video nederst i artikkelen). Dermed har Zuccarello 22 assist og 33 målpoeng totalt i sesongen.

- Jeg ser «Brass» er ledig og det er en bra avslutning av ham. Man har alltid lyst til å produsere og være med å bidra til seier, sier Zuccarello til Nettavisen.

Johansen på besøk
Landslagssjef Roy Johansen hadde tatt turen til New York og fikk se Zuccarello plukke opp målpoeng i både forrige kamp mot Dallas Stars og nattens kamp mot Flyers.

Landslagssjefen er godt fornøyd med innsatsen til Norges eneste NHL-proff.

- Han spiller veldig bra. Jeg har ikke vært så bekymret for ham. Han har spilt veldig bra over lang tid nå. Det er betryggende at han er i såpass god form, sier Johansen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mathias Ask / Mediehuset Nettavisen

Det har nærmest blitt en vane for Zuccarello å produsere når han får besøk fra Norge. I fjør høst fortalte han TV-kanalen MSG om hvor mye det hjelper å få mamma på besøk midt i sesongen og skulle han velge mellom landslagssjefen og mors kjøttkaker så er det sistnevnte som trekker det lengste strået.

- Jeg har et godt forhold til begge to, men det sier seg vel alltid selv at det er hyggelig å få besøk av mamma, sier Zuccarello til Nettavisen.

Opp og ned
Rangers har slit med ujevnt spill gjennom hele sesongen, men har nå vunnet syv av de ti siste kampene inkludert en sterk 3-2 seier på bortebane mot regjerende mester Chicago Blackhawks.

Zuccarello håper nå at trenden vil fortsette og at Rangers kan holde stø kurs mot sluttspillplass.

- Vi gikk i en dårlig periode, så hadde vi en bra periode og så hadde vi en dårlig. Det går opp og ned i løpet av en sesong så det gjelder bare å minske den dårlige perioden så mye som mulig, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers tok ledelsen etter scoring av Daniel Carcillo 2,14 minutter ut i første periode. 2-0 målet kom 28 sekunder senere da Rick Nash scoret etter pasning av Chris Kreider og Derek Stepan. Etter 9,24 minutter spilt av perioden scoret Derick Brassard med assist fra Mats Zuccarello og Benoit Pouliout før Chris Kreider la på til 4-0 i overtall 6,24 ut i andre periode. Flyers fikk et trøstemål i overtall fra Mark Streit med 6,49 spilt i siste periode.

Se høydepunktene fra kampen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.