*Nettavisen* Sport.

Zucca: - Det har gått veldig bra

Foto: Getty Images / All Over Press

Nordmannen fortsetter å plukke poeng i Stanley Cup.

09.05.13 08:42

RANGERS - CAPITALS 4-3(2-2 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen):

Mats Zuccarello Aasen var en blid mann etter at Rangers utlignet til 2-2 i kamper mot Washington Capitals natt til torsdag med 4-3 seier.

- Jeg føler vi spiller bra i dag. Vi slipper inn litt lette mål, men sånn er det. Vi vinner og det var deilig. Det var en tøff kamp og det smalt bra i dag. Vi kommer ut med en seier og det er viktig, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers var langt nede etter å ha tapt begge de to første sluttspillkampene og Zuccarello innrømmet til Nettavisen at det kunne hå gått bedre innledningsvis.

- Kanskje match to ikke var så bra, men ellers føler jeg det har gått veldig bra, sier Zuccarello til Nettavisen.

I den kampen gikk Capitals seirende med 1-0 i ekstraomganger og Rangers tapte skuddstatistikken 38-24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men på hjemmebane har det snudd for blåtrøyene og det har endt med åtte mål på to kamper. Zuccarello har en del av æren for at Rangers nå henger med Capitals i jakten på videre spill.

Zuccarello i begivenhetenes sentrum
For andre kamp på rad fikk Zuccarello poeng og også denne gangen var det en assist som viste seg å være livsviktig for Rangers. På stillingen 2-2 fikk New York overtallspill i starten av tredje periode og nordmannen var tredje sist på scoringen av Dan Girardi som ga Rangers 3-2 ledelse.

Den kom etter at Rangers hadde gitt fra seg en ledelse slik de også gjorde natt til tirsdag i den tredje sluttspillskampen.

Zuccarello er strålende fornøyd med lagets evne til å krangle seg tilbake i kampen etter å ha sluppet inn baklengsmål.

- Det er jo sterkt gjort det. Det viser jo at vi har styrke i laget, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers må vinne borte
Washington Capitals har hjemmebanefordel som betyr at hvis best-av-sju serien går helt til den syvende og avgjørende kampen så vil den bli spilt i USAs hovedstad. Det vil si at Rangers må vinne minst en kamp på bortebane for å avansere til neste runde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Zuccarello slår fast at resten av oppgjørene blir å betrakte som en best-av-tre serie hvor Rangers må ha troen på at de kan tukte Capitals på deres arena.

- Nå er det best av tre. Vi må snike med oss en seier på bortebane og så får vi se, men det jo klart vi har trua ellers er det jo ikke noen vits i å dra til Washington, sier Zuccarello til Nettavisen.

Han er klar på at nivået i laget må heves når Rangers ikke lenger har hjemmefansen i ryggen gjennom kampen.

- Vi må opp et hakk på bortebane hvor de kanskje har sjette mann på isen hele tiden og sånn er det. Vi må nullstille før hver match og ha innstilling på at vi skal bli bedre på alt, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers tok ledelsen 1-0 etter scoring av Brad Richards. Carl Hagelin økte ledelsen til 2-0 ti minutter inn i andre periode før Mathieu Perreault reduserte til 2-1 kun tre minutter senere. Med 17 sekunder igjen av perioden utlignet Capitals etter en scoring av Troy Brouwer.

Zuccarello og Derick Brassard hadde assist da Dan Girardi økte til 3-2 i overtall. Derek Stepan økte til 4-2 med 14 minutter igjen å spille og til tross for en redusering fra Karl Alzner kom Capitals aldri nærmere enn 4-3.

Se høydepunktene og Zuccas assist fra kampen her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.