*Nettavisen* Sport.

Zucca avsluttet året med seier

Foto: Getty Images

Mats Zuccarello Aasen misset sitt straffeslag, men rekkekameraten Brad Richards scoret på sitt.

30.06.14 13:05

Dermed avsluttet New York Rangers året med seier.

Florida Panthers var drøyt to minutter fra å sende Rangers mål- og poengløse hjem til New York, men Dan Girardis håndleddsskudd etter 57.50 sørget for utligning til 1-1. Etter en målløs forlengning falt avgjørelsen på straffeslag.

Zuccarello var først ut, men Tim Thomas reddet skuddet hans. Heller ikke Derek Stepan greide å få pucken i mål, men Richards gjorde det.

Henrik Lundqvist i målet reddet ikke bare 21 av 22 skudd i selve kampen, han reddet skuddene til Aleksander Barkov og Brad Boyes i tillegg til at han presset Jonathan Huberdeau til å skyte utenfor. Dermed vant Rangers 2-1.

På topp
Zuccarello har hatt en fremragende høstsesong og går inn i det nye året som Rangers' beste poengplukker. Med tre målpoeng mot Tampa Bay Lightning søndag er han oppe i 28 (9 mål, 19 assist).

Det ble ikke flere tirsdag. Zuccarello var på isen da Boyes ga Panthers ledelsen snaut halvveis i midtperioden, og han ble stående med minus 1 i sin del av kampen. Barkov brøt Girardis pasning bak Rangers-målet og fant Boyes, som scoret med et backhandskudd.

Zuccarello hadde en stor sjanse i overtallsspill i 2. periode, men Thomas reddet. Nordmannen spilte 19.11 minutter fordelt på 24 bytter, deriblant 3.22 i overtall og 1.28 i undertall. Han var på isen nesten to av de fem minuttene i forlengningen, og han ble notert for to skudd på mål (av 30 for Rangers).

Jagr må vente
Ved årsskiftet er Rangers med for fullt i kampen om plassene bak hittil overlegne Pittsburgh Penguins i sin avdeling. Det er bare tre poeng fram til 2.-plasserte Washington Capitals.

Penguins tapte for øvrig 1-2 for New Jersey Devils, som dermed er à poeng med Rangers. Jaromir Jagr (41) må vente til 2014 med å avansere til 7.-plass i NHLs poengliga gjennom alle tider. Devils-veteranen er ett poeng bak sin tidligere makker i Penguins, Mario Lemieux, som stoppet på 1723. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag