Gå til sidens hovedinnhold

Zucca avsluttet året med seier

Mats Zuccarello Aasen misset sitt straffeslag, men rekkekameraten Brad Richards scoret på sitt.

Dermed avsluttet New York Rangers året med seier.

Florida Panthers var drøyt to minutter fra å sende Rangers mål- og poengløse hjem til New York, men Dan Girardis håndleddsskudd etter 57.50 sørget for utligning til 1-1. Etter en målløs forlengning falt avgjørelsen på straffeslag.

Zuccarello var først ut, men Tim Thomas reddet skuddet hans. Heller ikke Derek Stepan greide å få pucken i mål, men Richards gjorde det.

Henrik Lundqvist i målet reddet ikke bare 21 av 22 skudd i selve kampen, han reddet skuddene til Aleksander Barkov og Brad Boyes i tillegg til at han presset Jonathan Huberdeau til å skyte utenfor. Dermed vant Rangers 2-1.

På topp
Zuccarello har hatt en fremragende høstsesong og går inn i det nye året som Rangers' beste poengplukker. Med tre målpoeng mot Tampa Bay Lightning søndag er han oppe i 28 (9 mål, 19 assist).

Det ble ikke flere tirsdag. Zuccarello var på isen da Boyes ga Panthers ledelsen snaut halvveis i midtperioden, og han ble stående med minus 1 i sin del av kampen. Barkov brøt Girardis pasning bak Rangers-målet og fant Boyes, som scoret med et backhandskudd.

Zuccarello hadde en stor sjanse i overtallsspill i 2. periode, men Thomas reddet. Nordmannen spilte 19.11 minutter fordelt på 24 bytter, deriblant 3.22 i overtall og 1.28 i undertall. Han var på isen nesten to av de fem minuttene i forlengningen, og han ble notert for to skudd på mål (av 30 for Rangers).

Jagr må vente
Ved årsskiftet er Rangers med for fullt i kampen om plassene bak hittil overlegne Pittsburgh Penguins i sin avdeling. Det er bare tre poeng fram til 2.-plasserte Washington Capitals.

Penguins tapte for øvrig 1-2 for New Jersey Devils, som dermed er à poeng med Rangers. Jaromir Jagr (41) må vente til 2014 med å avansere til 7.-plass i NHLs poengliga gjennom alle tider. Devils-veteranen er ett poeng bak sin tidligere makker i Penguins, Mario Lemieux, som stoppet på 1723. (©NTB)

Kommentarer til denne saken