NEW YORK RANGERS- WASHINGTON CAPITALS 1-0 (3-3 i kamper):

NEW YORK (Nettavisen):

I den viktige sjette sluttspillkampen i Stanley Cup skortet det ikke lenger på istid for norske Mats Zuccarello Aasen.

Da New York Rangers hadde kniven på strupen mot Washington Capitals og måtte vinne for å unngå å se resten av sluttspillet fra tribunen, var nordmannen en av de spillerne rangerstrener John Tortorella satte sin lit til.

Zuccarello fikk 20 minutter og 55 sekunder på isen, noe som var tredje mest av samtlige løpere hos blåtrøyene. Bare kaptein Ryan Callahan og stjerneskuddet Derek Stepan fikk mer spilletid.

Det var nesten like mye spilletid som han fikk i den tredje og fjerde kampen til sammen. I de to kampene spilte Zuccarello henholdsvis 11,13 og 12,18 minutter.

- Det er klart det er både hyggelig og viktig å få mye spilletid. Man setter pris på det og man føler at man gjør noe bra utpå der, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers hadde fem overtallsmuligheter og Zuccarello fikk til sammen 5 minutter og 25 sekunder i power play. Det var mer enn noen annen spiller på laget og viser hvilken status nordmannen nå har i Rangers.

Roste benkesliterne
Trener Tortorella innrømmet på pressekonferansen etter kampen at han hadde bommet på laguttaket da Rangers tapte 1-2 i spilleforlengelse sist lagene møttes. Han bestemte seg for å endre på laget foran den sjette kampen og var godt fornøyd med resultatet.

- Jeg synes ikke jeg brukte hele benken nok, og det fikk vi unngjelde for i Washington. I dag synes jeg vi fikk mer ut av mange av spillerne, sier Tortorella, som er notorisk kjent for å ikke snakke om enkeltspillere.

Zuccarello har ennå ikke scoret så langt i sluttspillet, men fikk mange gode muligheter søndag kveld. 25-åringen innrømmer at han burde scoret, men nøyer seg med å ta til takke med seieren.

Se høydepunkter fra kampen (med tillatelse fra Viasat, som viser alle NHL-kamper på Viaplay.no):

HTML EMBED

- Jeg skaper masse og jeg burde vel ha scoret et par mål, men vi vinner og det er det viktigste, sier han til Nettavisen.

Ny assist
Når det gjelder målgivende pasninger, derimot, har Zuccarello vært blant blåtrøyenes beste. Han hadde assist på kampens eneste mål, som ble levert av Derick Brassard midtveis i andre periode. Det ga nordmannen fire assist totalt i sluttspillet. Bare nevnte Brassard har flere for Rangers.

Zuccarello er uselvisk og tenker mer på resultatet enn på å sanke målpoeng. Likevel innrømmer han at det varmet å bidra direkte til seieren.

- En assist er jo alltid hyggelig. Nå er det jo sluttspill, så da er det seier som gjelder. Men det er jo alltid moro å bidra, sier Zuccarello til Nettavisen.

Storspill fra svenske
Selv om Zuccarello har begynt å finne seg til rette i New York er han fortsatt langt unna stjernestatusen til målvakten Henrik Lundqvist. Han har holdt Rangers inne i kampen gjennom hele sluttspillet og holdt nullen mot Capitals med 27 redninger.

Zuccarello skrøt godt av sin lagkamerat da Nettavisen møtte ham etter kampen.

- Henke står solid bak der og da føler man seg trygg. Det er en solid kamp tvers igjennom, sier Zuccarello til Nettavisen.

Den neste og avgjørende kampen mellom Rangers og Capitals spilles natt til tirsdag i Washington D.C.

Vinneren av den kampen vil møte Boston Bruins eller Toronto Maple Leafs i neste runde. Også duellen mellom Bruins og Maple Leafs avgjøres med kamp sju natt til tirsdag, ettersom Toronto vant 2-1 på hjemmebane natt til mandag.

Detroit Red Wings slo ut forhåndsfavoritten Anaheim Ducks 4-3 i kamper etter seier 3-2 i California sent natt til mandag. Detroit møter grunnseriens beste lag, Chicago Blackhawks, i neste runde.