WASHINGTON - NY RANGERS 2-1:

New York Rangers har tapt ti av de tolv siste gangene deres sluttspillkamper har passert ordinær spilletid. Denne gang var blåtrøyene nær en seier, som ville blitt deres tredje på rad, men nær er ikke nok.

Rangers har kniven på strupen. Deres sluttspill kan ta slutt allerede etter neste kamp, som spilles i New York. Dersom Rangers vinner søndag, går den avgjørende kampen i Washington.

- Dette var kjedelig, sier Mats Zuccarello Aasen til Nettavisen etter 1-2-tapet.

- Halve matchen spiller vi knallbra, men så tar de over og får en heldig sprett på slutten. Det er surt, men vi får bare gjøre jobben (på søndag), så vi får en sjanse til her i Washington, legger han til.

Det startet likevel lovende natt til lørdag.

God start
Mats Zuccarello Aasen var på isen da Brian Boyle ga New York Rangers ledelsen 1-0 borte mot Washington Capitals i lagenes femte møte i årets sluttspill.

Det sto 2-2 i kamper i best-av-sju-serien, hvilket betød at denne matchen var eksepsjonelt viktig.

Rangers fikk altså en drømmestart, da Boyle scoret etter bare 53 sekunder, assistert av Derick Brassard og Dan Girardi.

Zuccarello fikk mer istid i denne kampen enn den forrige, og var veldig synlig i første periode. 25-åringen fra Oslo leverte en god kamp.

- Jeg følte det gikk bra, men det hjelper lite når det blir tap, sier han til Nettavisen.

Braden Holtby leverte nemlig en enda bedre kamp i Capitals-buret, og nektet Rangers en tomålsledelse.

Joel Ward utlignet i stedet til 1-1 i andre periode, etter framspill fra svenskene Marcus Johansson og Nicklas Bäckström.

Solide keepere
Utover i kampen måtte også Rangers-målvakten Henrik Lundqvist ta fram storspillet. Capitals vant skuddstatistikken 19-9 til sammen i andre og tredje periode.

1-1 sto seg likevel ut 60 minutter, blant annet takket være Zuccarellos oppofrende blokkering i sluttsekundene. Dermed måtte lagene ut i en fjerde periode.

Der vartet både Lundqvist og Holtby opp med flere gode redninger før avgjørelsen kom.

9,24 minutter ut i overtiden satte Mike Ribeiro inn vinnermålet for hjemmelaget i Verizon Center i Washington - hans første scoring i årets sluttspill.

Washingtons 2-1-seier gir hovedstadslaget ledelsen 3-2 sammenlagt. Det betyr at Rangers er nødt til å vinne neste kamp, som starter 22.30 norsk tid førstkommende søndag, for å tvinge fram en sjuende kamp.

Skjebnekamp tirsdag?
Blir det tap der også, er sesongen over.

- Vi kom tilbake fra 0-2 i kamper, så jeg kan ikke se at vi skal legge oss ned her. Vi kommer til å hente inspirasjon fra publikum. Det blir en stor kamp, sier Derick Brassard, som spile mye sammen med Zuccarello i denne kampen.

Se høydepunkter fra kampen her (med tillatelse fra Viasat, som sender alle NHL-kamper direkte på Viaplay.no):

HTML EMBED

Hvis Rangers taper den sjette kampen mot Washington, kunne Mats Zuccarello i teorien ha fått med seg Norges siste kamp i innledende runde i VM i Sverige, dersom han ikke hadde vært utestengt på grunn av sin sponsoravtale med Unibet.

Norge møter Tsjekkia tirsdag ettermiddag, i en kamp som kan bli avgjørende for om det norske landslaget kvalifiserer seg for kvartfinale igjen.

Det ble for øvrig spilt flere kamper i NHL-sluttspillet natt til lørdag. Toronto Maple Leafs vant 2-1 borte mot Boston Bruins og reduserte dermed til 2-3 i kamper, mens Detroit Red Wings beseiret Anaheim Ducks 4-3 etter spilleforlengning. Henrik Zetterberg ble matchvinner og sørget for at det står 3-3 sammenlagt.

Kampen mellom Los Angeles Kings og St. Louis Blues var ikke ferdigspilt da denne artikkelen ble skrevet.