RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Shaun Best/REUTERS

«Zucca» får verdens- stjerner med på laget

Sist oppdatert:
Lockouten i Nord-Amerika gjør at NHLs mest verdifulle spiller tar turen til Russland.

Forhandlingene pågikk i håp om at partene skulle komme til enighet. Enige ble de ikke, og dermed var lockouten et faktum søndag morgen.

Følgene lot ikke vente på seg, og flere NHL-spillere bestemte seg raskt for å finne en ny, midlertidig klubb utenfor Nord-Amerika.

Blant disse er Jevgenij Malkin og Sergej Gontsjar. Malkin, som kommer fra Pittsburgh Penguins, ble sist sesong kåret til «most valuable player» i NHL, og blir dermed en solid forsterkning for Mats Zuccarello Aasens Metallurg Magnitogorsk, dette melder Aftonbladet.

Malkin presterte 109 målpoeng (50 mål) på 75 kamper i NHL sist sesong. I sluttspillet sanket han åtte poeng, da Penguins røk ut i første play off-runde mot Philadelphia Flyers.

De to russerne drar dermed tilbake til kjente trakter, da de begge har spilt for klubben tidligere.

Bakgrunnen for at det er blitt lockout i NHL er at NHL-ledelsen vil at spillernes del av ligainntektene skal reduseres fra 57 til 46 prosent. Spillerne er villig til å senke inntektene i tre år for å hjelpe lagene som sliter økonomisk, men vil så tilbake til gammelt lønnsnivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere