*Nettavisen* Sport.

Zucca kan returnere til NHL

Foto: Reuters/Scanpix

- Det finnes en åpning i kontrakten hans, forteller agenten.

27.02.13 17:13

Mats Zuccarello Aasen har gjort sine saker bra i Metallurg Magnitogorsk etter overgangen fra New York Rangers i fjor.

Med fem sekunder igjen å spille av tirsdagens møte med Salavat Julajev, ble nordmannen den store helten da han satte inn det avgjørende 3-2-målet.

25-åringens suksess i Russland har ikke gått upåaktet hen og nå åpner New York Rangers for å hente Zucca tilbake til NHL.

- Jeg er helt klart interessert i å snakke med «Zuke». Jeg har alltid likt ham som spiller. Vi får se hva som skjer, sier president og general manager Glen Sather til New York Post.

Har NHL-klausul
Zuccarellos agent, Erik Ryman, forteller til Nettavisen at hans klient er villig til å returnere til NHL.

- Hvis det er interesse fra NHL, så finnes det en åpning i hans kontrakt for å gå. Mats er interessert i NHL-spill, sier Ryman til Nettavisen.

- Sist fikk mange et inntrykk av at Zuccarello og spillestilen til trener John Tortorella ikke passet så godt sammen. Stemmer dette, slik du ser det?

- Nei, det kan jeg ikke uttale meg om, sier Ryman, men legger ikke skjul på at Zuccarello kunne tenke seg mer istid enn han fikk sist han var i Rangers.

- Zucca vil lytte
Ryman er trygg på at Zuccarello vil lytte dersom det kommer et tilbud fra New York Rangers.

- Ja, det tror jeg sikkert. Jeg vet at USA-kontoret har diskutert med Rangers. Mats spiller jo bra i Russland når han er skadefri. De følger jo med ham, selvfølgelig. Noe annet hadde jo vært dumt, når de sitter på NHL-rettighetene til ham.

Om Ryman har noen følelse for hvor Zuccarello spiller neste sesong, vil han ikke ut med.

- Han har kontrakt i KHL så i dagens situasjon er det dette vi forholder oss til.

I sin første sesong i New York Rangers noterte nordmannen seg for 23 målpoeng på 42 kamper, mens det ble tre poeng på ti kamper i den andre sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag