*Nettavisen* Sport.

«Zucca» møter Rangers til knalltøff mekling

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Partene har fortsatt ikke kommet til enighet.

11.07.13 12:05

Mats Zuccarello Aasen har fortsatt ikke kommet til enighet med New York Rangers om en ny kontrakt, og ifølge amerikanske medier ber den norske ishockeyspilleren nå klubben om å møte ham til mekling.

Det innebærer at partene argumenter sin side av saken til en uavhengig tredjepart, før tredjeparten bestemmer hva spilleren skal tjene. Hvis klubben er uenig, kan de nekte å signere kontrakten, og i så tilfelle står spilleren fritt til å gå gratis til andre klubber.

Zuccarello er den eneste i Rangers som har bedt om et slikt meklingsmøte i år.

Møtet avholdes mellom 22. juli og 6. august, og Zuccarello Aasen må belage seg på at det kan bli tøft. Da svenske Tommy Salo møtte daværende Rangers-sjef Mike Milbury til mekling på slutten av 90-tallet, ble det slengt så mye dritt til landslagskeeperen, at han begynte å gråte.

Zuccarello Aasens kontrakt forrige sesong var verdt 700.000 dollar, og Rangers har tilbudt en ettårskontrakt med en liten lønnsforhøyelse. 25-åringen fra Oslo er ute etter en langtidskontrakt, og krever ifølge New York Post en lønn på cirka 12 millioner kroner, inkludert bonuser. Rangers har et lønnstak på litt over 20 millioner kroner, og i tillegg til Zuccarello Aasen, har forrige sesongs toppscorer, Derek Stepan, ennå til gode å bli enig med Rangers om en ny kontrakt.

Klubben har lov til å ligge ti prosent over lønnstaket i sommer før sesongstart, men må kommer under taket igjen før kampene begynner. Det betyr trolig at enten Zuccarello eller en av lakkammeratene hans i Rangers forsvinner før sesongen begynner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.