RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Henrik Lundqvist, nr. 20 og Chris Kreider, nr. 20, ser at Daniel Briere, nr. 48 på Montreal Canadiens (ikke i bildet) scorer.
Henrik Lundqvist, nr. 20 og Chris Kreider, nr. 20, ser at Daniel Briere, nr. 48 på Montreal Canadiens (ikke i bildet) scorer. Foto: Al Bello (Afp)

Zucca og Rangers fikk en kalddusj

Sist oppdatert:
Utligning i siste minutt av tredje periode til ingen nytte.

NY RANGERS – MONTREAL 2-3 (2-1 i kamper)

Da Chris Kreider satte inn 2-2 med 29 sekunder igjen av tredje periode så det ut som om New York Rangers ville få det psykologiske overtaket de trengte for å knekke Montreal Canadiens i spilleforlengelse. Men gjestene brukte tiden i garderoben godt og avgjorde kampen etter kun 1 minutt og 12 sekunder i forlengelsen.

Dermed ble det tap for Mats Zuccarello og Rangers til tross for at laget var klart best i store deler av kampen.

- Vi får det til ”overtime” og de får et litt flaksemål der, men det er sånn det er. Vi får bare komme sterkere tilbake neste kamp, sier Zuccarello til Nettavisen.

Keeperspill

Rangers styrte mye av spillet og hadde klart flest sjanser i kampen. De vant skuddstatistikken 37-25, men ble stoppet av Montreals målvakt Dustin Tokarski som erstattet førstekeeper Carey Price. Sistnevnte er ute for resten av sluttspillserien etter at han kolliderte med Kreider i den første kampen.

Blåtrøyne scoret syv og tre mål i de to første sluttspillkampene, men i den tredje kampen ble det kun to. Tokarski sto som en gigant og høstet også ros fra Zuccarello.

- Han sto bra i dag. Det er ikke noen dårlige keepere her borte, selv om de er førstekeepere eller andrekeepere., sier Zuccarello til Nettavisen.

Hjemmebanefordel

New York Rangers ankom den tredje sluttspillkampen med en 2-0 ledelse i kamper. Med seier ville Rangers være kun en kamp unna å sikre sin første Stanley Cup-finale siden 1994. Det er noe Zuccarello nå fokuserer på foran den neste sluttspillkampen natt til mandag norsk tid.

-Vi får bare glemme denne kampen så fort som mulig og så får vi være klare til neste kamp, sier Zuccarello til Nettavisen.

Til tross for tapet sitter blåtrøyene fortsatt i førersetet. De to borteseierene gjør at Rangers praktisk talt har hjemmebanefordel og går videre selv med tap i den femte sluttspillkampen i Montreal hvis de vinner den fjerde og sjette på hjemmebane.

Atmosfæren i Madison Square Garden var til tider elektrisk, noe Zuccarello også påpekte.

- Den er strålende den, det er ikke det som gjør at vi taper ivhertfall, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers tok ledelsen 1-0 ved Carl Hagelin etter 15,18 minutter. Canadiens utlignet til 1-1 ved Andrei Markov etter 3,20 minutter i andre periode. Daniel Briere sendte Canadiens i ledelsen etter 16,58 minutter i tredje periode før Chris Kreider utlignet med 29 sekunder igjen i tredje periode. Alex Galchenyuk avgjorde kampen for Montreal etter 1,12 i spilleforlengelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere