NY RANGERS – FLORIDA 6-1: Mats Zuccarello scoret to mål i svært viktig kamp.

Norge er ikke bortskjemt med hockeystjerner, men Mats Zuccarello Aasen er i ferd med å bli nettopp dette i New York Rangers og National Hockey League.

Fansen elsker ham, pressen elsker ham og nå har han også begynt å score mål.

I den viktige matchen mot Florida Panthers natt til fredag, satte Mats Zuccarello inn de to målene som avgjorde hvor poengene skulle ende.

Nordmannen ga Rangers både 3-1 og 4-1. Kampen endte til slutt 6-1 etter at Panthers raknet fullstendig de siste fem minuttene av oppgjøret.

- Det var en viktig seier. Vi trenger alle poengene vi kan få her på slutten, for å komme til sluttspill, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Ros fra sjefen
Han ble helt fortjent kåret til en av kampens tre beste spillere. I tillegg til de to målene skapte han også en rekke andre målsjanser.

Etterpå vanket det skryt fra trener John Tortorella, som mener at nordmannen er en bedre spiller nå enn første gang han var i Rangers.

- Han er raskere nå. Det er ikke mange spillere som ville klart å score det første målet han scorer, de fleste ville ha truffet keeperens beinskinne. Han er mer komfortabel og forstår forsvarsspillet bedre, selv om han ble lurt på baklengsmålet i dag. Men han virker mer komfortabel nå, sier Tortorella ifølge MSG.

Sluttspillkrig
New York Rangers eier nå 48 poeng. Det holder foreløpig til åttendeplass i den østre avdelingen, hvor nettopp åtte lag går videre til sluttspillet.

New York Islanders er nummer sju, og har 51 poeng etter 5-3-seieren mot Toronto Maple Leafs natt til fredag.

Også Winnipeg Jets, som jager Rangers nedenfra, vant sin kamp natt til fredag. Jets har samme poengsum som Rangers når en håndfull kamper gjenstår av grunnserien, men Zuccarello og lagkameratene har én kamp til gode på Jets.

Grunnserien avsluttes 28. april, altså om halvannen uke. Rangers har fem kamper igjen før den tid.

- Vi er på vei til flyet og skal rett til Buffalo og spille der i morgen, forteller Zuccarello til Nettavisen om det harde kampprogrammet.

Se høydepunktene fra kampen her (artikkelen fortsetter):

HTML EMBED

Pangstart
Derick Brassard ga New York Rangers ledelsen bare 3,05 minutter ut i første periode. Scoringen kom mens Rangers var i overtall etter at Erik Gudbranson hadde pådratt seg en to minutters utvisning.

Zuccarello fikk også en sjanse tidlig i kampen, men den kom for tett på Floridas keeper Scott Clemmensen og dermed klarte ikke 25-åringen å løfte pucken over sisteskansen.

Midtveis i første periode kriget nordmannen til seg pucken med en takling i rundvantet, før han førte pucken mot mål og ble hektet av en Dimitrij Kulikov.

Florida-spilleren ble utvist og det påfølgende overtallsspillet endte med en rask scoring av Rick Nash.

Mange medspillere
Zuccarello var ikke på isen de to første gangene Rangers fikk spille i overtall, men det skyldtes muligens at han i begge tilfeller var på isen rett før sjansene kom. Han fikk snaut to minutter i overtall senere i kampen.

Et av varemerkene til John Tortorella, Rangers-treneren, er å skifte rekkekombinasjoner ofte. Mot Florida spilte Zuccarello sammen med Brad Richards og Taylor Pyatt.

I forrige kamp spilte han med Ryane Clowe og Derick Brassard. Og i møtet med New York Islanders 13. april var Zuccarello i rekke med Rick Nash og Derek Stepan. Tortorella har også prøvd oslogutten sammen med Ryan Callahan og Brian Boyle den siste tiden.

Dette gjør det ofte vanskelig å bygge opp kjemi med andre spillere, men det så ikke ut til å plage New York Rangers mot Florida Panthers.

Fikk god tid
Hjemmelaget dominerte store deler av første periode, men Florida kom sterkt mot slutten. Jonathan Huberdeau scoret et praktfullt mål da han først fintet seg forbi Zuccarello og deretter sendte et presist håndleddsskudd forbi Henrik Lundqvist.

Zuccarello og Tortorella ble filmet mens de så ut til å ha en taktisk prat i Rangers-båsen idet førsteperioden tok slutt.

I andre periode fremsto Rangers innledningsvis langt tammere, men det skulle vise seg å bli villere etter hvert. Midtveis i midtperioden fikk Zuccarello en god sjanse, men skuddet ble blokkert av Erik Gudbranson. Rett etterpå pådro Zuccarello seg en utvisning, men Rangers holdt tett i undertallet.

Noen minutter senere sørget Mats Zuccarello for at det ble 3-1 til Rangers. Ryane Clowe tok med seg pucken bak Floridas mål før han passet pucken via målstangen og ut foran mål, der Zuccarello sto nokså alene.

- Det er alltid moro å score mål, sier oslogutten fornøyd til Nettavisen.

- Enormt viktig
Nordmannen løftet pucken inn i nettmaskene med et fint backhandskudd fra kloss hold. Zuccarello har nå scoret i to kamper på rad.

- Det var et enorm viktig mål og kom på et tidspunkt hvor vi virkelig trengte det, kommenterer Rick Nash, lagets kanskje største stjerne, overfor MSG.

Målet roet nervene til Rangers, som kjemper om å kvalifisere seg for sluttspillet og er under press fra spesielt Winnipeg Jets, som rett før Zuccarellos mål hadde tatt ledelsen i sin kamp mot Carolina Hurricanes.

Tidlig i tredje periode spilte Zuccarello fram Steve Eminger til en god skuddsjanse, men backen bommet og Florida kunne i stedet kontre. Heldigvis for Rangers var nok en gang Henrik Lundqvist stødig bakerst.

I neste skift bidro Zuccarello til at Brad Richards kom til avslutning i god posisjon, men senteren skjøt utenfor målet til Scott Clemmensen.

Punkterte kampen
4,49 minutter før slutt avgjorde Zuccarello kampen da han styrte inn 4-1 for Rangers etter et fint forarbeid av Brad Richards.

Dette var nordmannens tredje mål på to kamper. Han står nå med fem poeng etter ti matcher i Rangers-comebacket.

Bare ett minutt og 24 sekunder senere scoret også Derick Brassard sitt andre mål for kvelden.

På dette tidspunktet var det tydelig at Floridas motivasjon var kraftig redusert. Brad Richards la på til 6-1 før kampen var omme.

Mats Zuccarello spilte totalt 14,58 minutter og hadde fem skudd på mål.