*Nettavisen* Sport.

Zuccarello: - Deilig!

Foto: Getty Images / All Over Press

Rangers har fortsatt et håp om å gå videre i Stanley Cup.

24.05.13 10:30

NY Rangers-Boston Bruins 4-3 (1-3 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers vant skjebnekampen natt til fredag og drømmen om avansement lever fortsatt etter en utrolig opphenting.

Det så lenge veldig mørkt ut for Mats Zuccarello Aasens lag. Rangers måtte vinne den fjerde kampen i sluttspillserien, men var tannløse i de to første periodene. Likevel klarte blåtrøyene å hente opp to ledelser og vinne kampen i spilleforlengelse.

- Det var litt nervøst, men vi kjemper tilbake og vinner endelig i spilleforlengelse. Det er deilig, det, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nordmannen fikk spille 12 minutter og 11 sekunder i nattens kamp. Han klarte ikke å tegne seg på poenglisten, men befant seg på isen da New York utlignet til 3-3 i overtall. Det var det tredje målet Rangers har scoret i overtall så langt i sluttspillet og Zuccarello har vært på isen under alle tre.

Rangers har slitt med å score i de siste oppgjørene, men i natt fikk de endelig utslag med hele fire mål. Zuccarello håper dette er noe laget kan bygge videre på i de nærmeste dagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi må alltid ta med oss godfølelsen. Noen ganger går det ikke å score mål, men i dag fikk vi inn fire, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers vil overgå Toronto
Det var med nød og neppe at Boston Bruins kom seg forbi Toronto Maple Leafs i første runde av sluttspillet. Også da hadde Bruins en 3-1 ledelse i kamper, men Maple Leafs vant de to neste og ledet med to minutter igjen av den sjuende kampen før Boston utrettet et mirakel og snudde kampen.

Rangers beste spiller i sluttspillet, Derick Brassard, sier dette er bevis på at håpet om å gå videre fortsatt lever i beste velgående.

- Hvis vi vinner i Boston så er alt mulig. Toronto gjorde det og jeg tror det kommer til å ligge i bakhodet til Bruins, sier stjernespilleren.

Etter kampen nektet Bruins-trener Claude Julien for at laget hans var i ferd med å få panikk.

- Det er ingen som har panikk her. Hadde vi blitt utspilt ville det vært annerledes, men det ble vi ikke. Nå må vi bare dra tilbake og spille bedre på hjemmebane, sier Julien.

- Denne kampen er glemt
Rangers har ikke råd til å gjøre et eneste feilskjær i resten av kampene mot Boston. Taper de den neste kampen må de se resten av sluttspillet fra sofaen og derfor mener Zuccarello at blåtrøyene må nullstille seg så fort som mulig. De kan ikke dvele ved 4-3-seieren uansett hvor godt den smakte.

- Den kampen her er egentlig glemt nå for vi må vinne den neste kampen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers sisteskanse, Henrik Lundqvist, sier laget må se det positive i situasjonen de nå er i.

- Det er spennende å spille med kniven på strupen. Man må se på det som en herlig utfordring og ikke legge for mye press på seg selv, sier Lundqvist.

Boston tok ledelsen fem minutter ut i kampen etter en scoring av Nathan Horton. Torey Krug økte ledelsen til 2-0 nesten midtveis i første periode, men kun minuttet senere reduserte Carl Hagelin for Rangers. Blåtrøyene fikk en kanonstart på tredje periode da Derek Stepan utnyttet en tabbe og utlignet etter et minutt. Tyler Seguin og Brian Boyle scoret hvert sitt mål for hvert av lagene og fastsatte resultatet til 3-3 etter ordinær spilletid. I spilleforlengelse trakk Rangers det lengste strået da Chris Kreider scoret sitt første mål i årets sluttspill.

Den femte kampen i denne sluttspillserien spilles natt til søndag.

Her kan du se høydepunkter fra kamp fire:

(Video med tillatelse fra Viasat, som sender alle NHL-kamper direkte på Viaplay.no)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag