*Nettavisen* Sport.

Zuccarello: - Det var ikke med vilje

NHL har bøtelagt Mats Zuccarello Aasen etter fredagens kamp.

08.10.11 12:18

HTML EMBED

Etter kun 19 sekunder på isen, og før det var gått fem minutter av New York Rangers' åpningskamp mot Los Angeles Kings i Globen i Stockholm, ble Mats Zuccarello Aasen utvist for boarding. Han taklet Kings-spiller Kyle Clifford i ryggen slik at han falt inn i vantet med hodet først, og måtte sette seg i to minutter.

- Det er sånn som skjer. Det er ikke noe jeg prøver på. Jeg tror de fleste vet at jeg ikke er en spiller som gjør sånn. Det var ikke med vilje, sa Zuccarello til det norske pressekorpset etter kampen, som endte med 3-2-tap.

Se taklingen til Zuccarello her:

HTML EMBED

Bot på 15.000 kroner
Det har tidligere blitt mye diskutert om slike taklinger hører til på ishockeybanen, eller om spillerne bør beskyttes i større grad mot taklinger bakfra.

Disiplinærsjef i NHL, Brendan Shanahan, mener tydeligvis det siste. «Zucca» ble i natt ilagt en bot på 2.500 dollar, eller 15.000 kroner. Dette er det maksimale ligaen kan gi i forhold til brudd på regel 41.1.

Det ble også spekulert i om Zuccarello kom til å få karantene og med det må stå over lørdagens kamp mot Anaheim Ducks. Dette har det imidlertid ikke kommer inn meldinger om at vil skje, og nordmannen kan med det få mulighet til å rette opp inntrykket.

Forbredt på lite spilletid
John Tortorella snakket før sesongåpningen om å plassere Zuccarello i første overtallsoppstilling i åpningskampen, men dessverre våget ikke rangers-treneren å kjøre med fem løpere, og backen Michael Del Zotto kom inn på Zuccarellos plass.

Dermed fikk ikke den norske ismagikeren like mye spilletid som forventet. Rangers tapte i sudden death og fikk med seg ett poeng fra sesongens første kamp.

- Det er sesongens første kamp, og det sitter ikke med en gang, men vi kommer oss og er bedre enn dem i to omganger. Dessverre drar vi på oss dumme utvisninger som de scorer på, sa Zuccarello etter tapet.

- Det positive er at vi spilte to bra perioder. Vi kommer sterkere tilbake i morgen.

Om sin egen tid på isen, sa Rangers-spilleren følgende.

- Det er sånn det blir i mange kamper. Det blir ikke så mye spilletid og jeg må inn litt her og der. I dag hadde vi ikke så mye powerplay heller. Men det er greit. Jeg er forbredt på det.

PS. Viasat Sport sender lørdag kampen mellom New York Rangers og Anaheim Ducks direkte fra klokken 19.00. Kampen vil også være tilgjengelig på Viaplay.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.