*Nettavisen* Sport.

Zuccarello: - Nå er jeg bare skuffet

Foto: Getty / All Over Press

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers skuslet bort ledelsen i siste periode og står nå foran en nesten umulig oppgave.

22.05.13 07:18

NY RANGERS - BOSTON BRUINS 1-2 (0-3 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen):

New York Rangers tapte mot Boston Bruins i Madison Square Garden i den tredje kampen mellom lagene natt til onsdag norsk tid.

Rangers hadde allerede tapt de to første kampene mot Boston og klarte ikke å snu den vonde trenden til tross for at de ledet frem til siste periode.

Etter kampen var Zuccarello svært skuffet, men tok tapet med fatning.

- Selvfølgelig må vi fortsette å ha troen. Det er tøft å tape i dag og nå er jeg bare skuffet, men det er en ny kamp som må vinnes, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello fikk 12 minutter og to sekunder på isen, men endte opp med -2 i pluss/minus statistikken.

Dette var Rangers første hjemmetap i årets sluttspill, og for å finne lagets siste hjemmetap må man gå helt tilbake til 24. mars da Washington Capitals vant 3-2 etter straffeslag.

Rangers sliter i overtallspill
Før nattens tredje kamp hadde New York kun scoret på to av 36 muligheter i power play i sluttspillet. Det er klart dårligst av samtlige lag som fortsatt er med og kjemper om Stanley Cup-trofeet.

I kampen mot Bruins sløste Rangers bort to nye muligheter i overtall. Zuccarello har ikke noe svar på hvorfor overtallspillet til blåtrøyene ikke har fungert i de siste kampene.

- Jeg vet ikke. Vi prøver så godt vi kan og det funker ikke akkurat nå. Sånn er det bare, sier en oppgitt Zuccarello til Nettavisen.

Kun fire lag har kommet tilbake fra 0-3

I forrige runde av sluttspillet lå blåtrøyene under med to kamper mot nevnte Capitals, men vant alle hjemmekampene sine og den avgjørende bortekampen for å ta seg videre. Men selv om det å snu 0-2 til 4-3 i kamper er en sterk prestasjon er det lite sammenlignet med hvor vanskelig det er å snu 0-3 til 4-3.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvis Rangers skulle klare å snu dette vil de skrive seg inn i historiebøkene som en av de få lagene i NHL-historien som har klart å komme tilbake etter å ha ligget under med tre kamper. Toronto Maple Leafs klarte det i 1942. New York Islanders gjorde det i 1975, mens i 2010 klarte både Philadelphia Flyers og Montreal Canadiens å ta seg videre. Til sammenligning så har det skjedd nesten 40 ganger at et lag har vunnet en sluttspillserie etter å ha ligget under med to kamper.

Zuccarello hevder derimot at han ikke lar det gå innpå seg at nåløyet er så lite.

- Jeg tenker ikke noe på det. Nå tar vi en kamp av gangen og så får vi ha fokus på neste kamp, sier Zuccarello.

Han får støtte fra lagkamerat Henrik Lundqvist.

- Du kan ikke tenke på at du må vinne fire kamper, du må bare ha fokus på den neste som kommer. Hele sesongen står på spill så nå gjelder det å gi alt, sier Lundqvist.

Zuccarello spådde seier
Før kampen la Rangers ut en uttalelse fra Zuccarello på deres Facebook-side hvor han erklærte at han trodde blåtrøyene ville gi Boston kamp til døren til tross for 2-0 ledelsen i kamper.

- Jeg tror denne serien blir lang. Ingenting er avgjort. Vi har to kamper her i Madison Square Garden og vi skal gjøre alt som står i vår makt for å vinne de kampene, sa Zuccarello før kampen.

Rangers tok ledelsen 1-0 tidlig i andre periode etter scoring av Taylor Pyatt. Johnny Boychuk utlignet for Boston tre minutter ut i tredje periode før Daniel Paille førte bortelaget opp i ledelsen med kun få minutter igjen å spille.

Den fjerde kampen mellom lagene spilles natt til fredag norsk tid. Rangers må vinne for å unngå å bli slått ut.

Her kan du se høydepunkter fra kamp 3:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.