RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello Aasen tok ny rekord

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Nordmannen scoret tre mål mot serielederen, og tok ny rekord i eliteserien.

Mats Zuccarello Aasen scoret tre mål og assisterte på ett da Modo slo serieleder Linköping 8-0 torsdag. Nordmannen har med det satt sesongrekord for utlendinger i eliteserien med 60 målpoeng så langt.

- Jeg synes det er utrolig gøy, og det er noe jeg tar med meg videre, sier en fornøyd poengkonge til Nettavisen.

Med 22 mål og 38 assist leder Zuccarello Aasen i tillegg skytterligaen. Han har like mange poeng som Linköpings Jan Hlavac, men har scoret fire mål mer.

Poengkongen i eliteserien kan derfor blir norsk for andre sesong på rad. Per-Åge Skröder gjorde i fjor 59 poeng. Håkan Loobs rekord fra 1982/83 sesongen ser det imidlertid ut til å være lite å gjøre med. På 36 kamper gjorde svensken 76 poeng.

Vil ikke høre om NHL
Det er ingen hemmelighet at Zuccarello Aasen jaktes av NHL-klubber. 22-åringen håper de har lagt merke til hans gode statistikk i den svenske ligaen, men vil ikke fokusere på eventuelt klubbskifte.

- Akkurat nå er det viktigste at Modo kommer til sluttspillet. Jeg har sagt til agenten min at jeg ikke ønsker å vite om utenlandske klubber kontakter han. Jeg må tenke på det etter sesongen. Foreløpig forholder jeg meg til kontrakten med Modo, som jeg fortsatt har to år igjen av.

Den kortvokste hockeyspilleren innrømmer likevel at drømmen helt klart er å spille i NHL. Han har fått med seg at Espen Knudsen anbefaler å spille i en dårligere klubb, men vet ikke om han vil ta tipset til følge.

- Det er egentlig ikke snakk om dårlige lag i NHL. Først må jeg uansett få et tilbud. Jeg hadde følt meg utrolig heldig om jeg fikk det.

Håper på sluttspill
Med tre serierunder igjen i Sverige har Modo fortsatt mulighet til å kapre den siste sluttspillplassen på bekostning av Luleå. Seieren om serielederen sørger for at laget kun ett poeng opp.

- Vi har troen på at vi klarer det, sier Zuccarello Aasen.

Zuccarello Aasen scoret i hver periode: 1-0-, 4-0-, og 5-0-målet. Han noterte seg for hat trick i power play-mål. I løpet av kampen fyrte 22-åringen av ni skudd.

- Vi spiller veldig bra, det sier seg selv når man vinner 8-0 mot serielederen. Det skal vi nyte, men med ny kamp på lørdag blir det ikke stort til feiring.

Etter et formidabelt OL av Modo-spilleren han han gjort det strålende de siste tre seriekampene. Hele åtte poeng har den kortvokste spilleren sanket.

- For egen del har det gått bra denne sesongen. Men det er vanskelig å glede seg over det når det går dårlig for laget, avslutter hockeyyndlingen.

Sluttspill i GET-ligaen
Sluttspillet i GET-ligaen ble innledet torsdag. Vålerenga slo Manglerud Star 6-2. Sparta måtte se seg slått 2-4 av Stjernen. Stavanger tok en knepen 5-4-seier over Lillehammer, og Storhamar tapte 4-2 mot Lørenskog.

I kvalifiseringskampene tok Frisk Asker en knusende 8-2-seier over Kongsvinger, og Rosenborg slo Grüner 5-3.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere