Gå til sidens hovedinnhold

Zuccarello bryter omstridt avtale

- Jeg har utrolig lyst til å spille på landslaget, sier han til Nettavisen.

Tidligere i år inngikk Mats Zuccarello en sponsoravtale med det utenlandske spillselskapet Unibet.

Avtalen ble sterkt kritisert av ledelsen i Norges Ishockeyforbund og monopolisten Norsk Tipping.

- Uten oss hadde han spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass, uttalte Norsk Tippings kommunikasjonsdirektør Einar Busterud til Nettavisen.

Selv om Busterud senere så seg nødt til å beklage den uttalelsen, etter kraftige reaksjoner fra våre lesere, ble Mats Zuccarello utestengt fra det norske landslaget.

Nå bryter 25-åringen avtalen med spillselskapet.

- Jeg avslutter den etter en dialog med Unibet. De har ikke lyst til å ødelegge en landslagskarriere for meg, spesielt ikke det året her, som blir et viktig landslagsår med både OL og VM. Jeg har utrolig lyst til å være med gutta på det, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Angrer du på at du inngikk avtalen?

- Nei, jeg har hatt et kjempebra samarbeid. De har vært veldig profesjonelle. Jeg angrer ikke på det. Det er synd at det ble tatt ut av proporsjoner, det ble mer medieblest enn det burde ha blitt, men sånt skjer. Jeg skjønner at det var kontroversielt.

Tidligere denne uka inngikk Zuccarello en ny kontrakt med New York Rangers. Hans spill for NHL-klubben ville uansett gjort ham uaktuell for vårens VM i Sverige, men når de olympiske lekene starter i Sotsji, blir det pause i NHL for at spillerne skal kunne delta der.

Den opplevelsen har ikke Zuccarello lyst til å gå glipp av.

- OL er veldig stort. Å kunne være en del av Norge i et OL, er veldig stort for meg. For min egen del mener jeg at man burde få lov til å ha egne sponsorer på fritiden, så lenge man representerer landslagets sponsorer når man er med landslaget, men når reglene er som de er, blir det sånn at jeg må bryte avtalen med Unibet. Jeg gjør ikke dette for forbundets del, men for min egen del.

Unibets nye PR-manager, Kyrre Merg, har ingen planer om å gjøre det vanskelig for Zucca å bryte avtalen.

- Unibet ønsker ikke å legge hindringer i veien for at Mats Zuccarello skal få spille OL-hockey for Norge. Derfor er det fullstendig uproblematisk å fristille ham fra avtalen, sier Merg.

- Hva tror du Norge kan utrette i OL?

- Nå har ikke jeg vært med på tre-fire år, men av det jeg har sett, kan Norge på sitt beste helt klart skape positiv blest. Det skal mye til å klare å tukte Canada og Russland, da skal vi ha dagen samtidig som ingenting klaffer for dem, men vi går jo ut for å vinne hver kamp.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv

Kommentarer til denne saken