Gå til sidens hovedinnhold

Zuccarello-dobbel til liten nytte mot stjernelag

New York Rangers tapte målrik bortekamp i Pittsburgh.

PITTSBURGH PENGUINS - N.Y. RANGERS 6-5:

To scoringer fra Mats Zuccarello hjalp ikke New York Rangers til poeng da laget tapte et målskred av en kamp borte mot Pittsburgh Penguins søndag.

Zuccarello scoret New Yorks to første mål, scoringer som nok kan betegnes som to av hans enkleste i karrieren.

Kampens første mål var det Penguins og stjernebacken Kris Letang som ble kreditert. Letang sendte en puck på tvers foran Rangers-målet, der den traff skøyta til Kevin Shattenkirk, og deretter gikk inn mellom beina på keeper Alexandar Georgiev.

Like etterpå, da New York hadde overtallsspill i siste spilleminutt av første periode, svarte Zuccarello med å sende en farlig pasning i retning Mika Zibanejad. Pasningen nådde heller aldri helt fram, fordi Pittsburghs Teodors Blugers styrte den inn i eget mål med køllebladet, i et forsøk på å stoppe nordmannens harde puck på tvers av isen. Dermed ble 1-1 tilskrevet Zuccarello på statistikkene.

Mål på rekke og rad

I andre periode kom det et realt målskred etter at kampen hadde passert halve spilletida. Marcus Pettersson skjøt inn 2-1 for Penguins i et overtallsspill, med ett kne på isen. Brian Dumoulin økte med Pittsburghs tredje fulltreffer mindre enn tre minutter etterpå.

Så var Zuccarello på pletten igjen mindre enn 30 sekunder etter forrige scoring. Mika Zibanejad skjøt et skudd som snek seg under armhulen på Penguins-burvokter Casey DeSmith, før den så ut til å stoppe opp på målstreken. Men før pucken stoppet helt opp var Rangers' norske profil der og fikk lirket inn sitt andre mål.

Ryan Strome sørget for 3-3 nærmere slutten av andre periode.

Flere ganger i løpet av oppgjøret så Rangers ut til å ha et noe formsvakt Penguins på kroken. Spesielt da superstjernen Sidney Crosby pådro seg fire minutters i utvisningsboksen for farlig spill med høy kølle.

Skjebnesvangert

Det ga Zuccarello og co. sjansen til å sette et ledermål i starten av tredje periode med en spiller mer. Zucca var en av flere som kom til skuddmuligheter i det lange overtallet, uten å få uttelling.

I stedet satte Letang inn sin andre fulltreffer, assistert av Crosby, kort tid etter at Pittsburgh hadde holdt unna de fire minuttene i undertall. Deretter våknet også Jevgenij Malkin.

Russeren scoret to nye ganger, og ordnet med det 6-3 for pingvinene. Det var tilsynelatende en trygg ledelse da kampen gikk mot slutten. Men gjestene ville det annerledes. Kevin Hayes reduserte til 6-4 med knappe seks minutter igjen.

18 sekunder gjensto på klokka da det kom det nok en Rangers-redusering med Zuccarello på isen, og keeper Georgiev var tatt av til fordel for en ekstra utespiller. Zibanejad satte inn en retur etter skudd fra fra Chris Kreider.

Det ble derimot kampens siste nettkjenning og Rangers måtte reise hjem fra stålbyen i Pennsylvania uten poeng og med et surt 5-6-tap. New York-gjengen vant skuddstatistikken i kampen med 44-41.

Nederlaget gjør det enda vanskeligere for Manhattan-laget å nå et sluttspill om Stanley Cup etter grunnseriens 82 kamper. Pittsburgh er nemlig laget som innehar den siste plassen som kvalifiserer lag fra Eastern Conference for sluttspill.

Avstanden fra Penguins til Rangers økte fra ni til elleve poeng etter søndagens kamp.

Les også

Se fotballmagasinet Vinterball

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken