Fredag ble nominasjonene til Idrettsgallaen offentliggjort, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Mest oppmerksomhet får kategorien «årets mannlige utøver».

Ole Einar Bjørndalen (skiskyting), Kjetil Jansrud (alpint), Jørgen Graabak (kombinert), Emil Hegle Svendsen (skiskyting) og Ståle Sandbech (snowboard), er alle nominert.

Flere har imidlertid reagert på at Stanley Cup-finalist Mats Zuccarello Aasen ikke er å se på listen blant de nominerte.

- Tidenes forglemmelse
Norges landslagstrener i ishockey, Roy Johansen, kaller det for «tidenes forglemmelse» når Nettavisen spør hva han synes om at Zuccarello ikke er nominert i kategorien.

- Dette går inn i rekken med den innstillingen juryen har hatt tidligere. De glemmer de store lagidrettene.

- Det er ikke noe nytt. Men at de har klart å glemme Zuccarello som spilte Stanley Cup-finale i fjor, er mildt sagt overraskende. Eller, det er ikke overraskende, jeg har sett at de har glemt de store lagidrettene tidligere, men at de skulle glemme Zuccarello er kanskje tidenes forglemmelse, sier Johansen til Nettavisen.

Johansen tror ikke man i Norge skjønner hvor stor Zuccarello egentlig er.

- Det nåløyet inn til NHL er så lite at vi i Norge ikke kan fatte det. Han spiller i tillegg i den mest populære klubben i NHL, er blant de ledende spillerne, får skryt over hele hockeyverden, og går helt til Stanley Cup-finalen.

- Det blir vanskelig å ta dette (nominasjonen) alvorlig, konkluderer Johansen.

Overrasket Thoresen
Han får støtte av tidligere NHL-proff Patrick Thoresen.

- De andre er bra atleter, men det Mats opplevde i fjor, er det ikke mye som slår. Det er i hvert fall helt på høyde med det de andre opplevde, selv om de var i OL. Jeg er litt overrasket over at han ikke er nominert, sier Thoresen til Nettavisen.

Thoresen tror imidlertid at Zuccarello ikke tar dette så tungt.

- Hvis du spør Mats, tror jeg ikke han bryr seg så veldig, humrer Thoresen.

Det skal nevnes at Zuccarello er nominert i kategorien «årets lagspiller».

Kristoff utelatt
Også mange har latt seg irritere av at Alexander Kristoff heller ikke er nominert i kategorien «årets mannlige idrettsutøver».

Kristoff vant blant annet to etapper i Tour de France i 2014.

Idrettshistoriker forsvarer Zucca-nominasjon
Idrettshistoriker Tom A. Schanke savner kun Kristoff i kategorien «årets mannlige utøver».

Schanke mener det holder at Zuccarello er nominert som årets lagspiller.

- Zuccarello er nominert som årets lagspiller. Det er for meg godt nok, men jeg ville utvidet kategorien årets mannlige utøver fra fem til seks nominasjoner, slik at man fikk med Kristoff, sier Schanke til Nettavisen.

- For å ta en parallell. Ole Gunnar Solskjær var helt avhengig av medspillere for å bli god. Han spilte sjeldent gode landskamper, for der fikk han ikke gode nok medspillere. Det samme gjelder for Zucca. Han skuffet meg stort på landslaget sist. En lagspiller kan ikke bli god, uten å ha blitt spilt god av sine lagkamerater. Derfor hører han etter min mening ikke hjemme i kategorien «årets idrettsutøver», men han hører hjemme i kategoriene «årets lagspiller» og «årets navn», sier Schanke.

- Hva skal da til for en hockeyspiller?
Sportsredaktør i Nettavisen, Roy Kvatningen, mener imidlertid det er rart at Zucca ikke er nominert som årets utøver.

«Hvis Premier League, Bundesliga, Serie A, La Liga og Ligue 1 ble slått sammen, hadde man fått fotballens svar på NHL. En knallhard liga!

I 2014 ble Mats Zuccarello poengkonge i New York Rangers og kom til finalen i Stanley Cup. En kombinasjon som er nesten umulig å overgå.

Det er rart at dette ikke var godt nok til nominasjon som årets utøver for Zuccarello. Hva skal da til for en hockeyspiller?» skriver Kvatningen på Facebook.

Hva synes du? Ta debatten i kommentarfeltet under.

Mats Zuccarello Aasen har foreløpig ikke svart på Nettavisens henvendelser.