Gå til sidens hovedinnhold

Zuccarello fikk satt inn plater

Mats Zuccarello må glemme spill for New York Rangers i NHL-sluttspillet.

Norges eneste NHL-spiller pådro seg et brudd i den venstre underarmen da han blokkerte et skudd for Rangers i en grunnseriekamp mot Buffalo Sabres fredag i forrige uke. Dette er samme arm som 24-åringen brakk for ett år siden.

Denne uka ble han lagt under kniven.

- Ja, ble operert i går. Satt inn noen plater, skriver Zuccarello til VG i en tekstmelding.

Sjansen for at Zuccarello skulle kunne spille VM for Norge mellom 4. og 20. mai var allerede tynn. Nå er den helt borte. Trolig ryker også hele NHL-sluttspillet. Selv om Rangers skulle gå hele veien til finalen, vil det være over senest i midten av juni.

Olympiatoppens tidligere sjeflege Lars Engebretsen mener nemlig at Zuccarellos skade vil holde ham ute i seks til åtte uker.

- Mest sannsynlig er det brudd i begge benene som sitter i armen. Da er det vanlig å sette inn plater. Han må ikke nødvendigvis fjerne dem etter hvert, men kortere tid enn seks til åtte uker før han er tilbake tar det ikke, sier Lars Engebretsen til VG.

Zuccarello har tilbrakt mesteparten av inneværende sesong i Rangers' farmerlag Connecticut Whale, men ble kalt opp til NHL-laget for noen uker siden og imponerte i de sju kampene han fikk før skaden oppsto.

New York Rangers tok for øvrig et langt skritt mot å vinne den østre avdelingen av NHL og sikre seg status som førsteseedet i sluttspillet da Minnesota Wild ble slått 3-2 natt til onsdag.

Rangers har nå 103 poeng etter 76 kamper, mens nærmeste utfordrer Pittsburgh Penguins har 100 etter 2-5-tapet for New York Islanders. Begge lag har seks kamper igjen å spille i grunnserien.

NHL-sluttspillet starter 11. april.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot