*Nettavisen* Sport.

Zuccarello forsvarer Ramos: - Føler det har blitt en heksejakt

KLAR MENING: Mats Zuccarello sier sin mening i debatten som raser etter duellen mellom Mohamed Salah og Sergio Ramos som endte med at Salah måtte ut med skade i Champions League-finalen lørdag. Foto: Montasje: NTB Scanpix / Twitter

Tar den spanske midtstopperen i forsvar.

28.05.18 19:16

De siste dagene har kritikken haglet mot Sergio Ramos etter at midtstopperen var involvert i situasjonen som gjorde at Mohamed Salah måtte byttes ut av Champions League-finalen.

Den spanske stopperen var i en tøff duell med den egyptiske superstjernen, som landet forkjært, og måtte byttes ut i første omgang. Real Madrid vant til slutt kampen 3-1.

Siden har det kommet frem at over 350.000 har signert en underskriftskampanje for å få Ramos utestengt av UEFA. Det førte til at Mats Zuccarello tok til Twitter.

- Slutt med det Ramos tullet'a! Hadde vi fostra vinnerskaller som han her hjemme, så hadde vi kanskje vært noe annet enn en B- eller C-nasjon i de største sportene i verden, skrev Zuccarello på Twitter.

Til Nettavisen utdyper New York Rangers-stjernen sine tanker:

- Det var utrolig trist å se Salah bli skadet, man ønsker alltid å se beste spillerne ute på banen i en slik kamp. Men jeg føler at det er blitt en heksejakt på Ramos, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Jeg er nok sikker på at han ikke skader Salah med vilje. Slike ting skjer i kampens hete. Man blør for drakta og ofrer alt for laget i en slik avgjørende kamp.

- Man blør for drakta

Videre forteller hockeystjernen at han synes det er trist å se hvordan Salah-situasjonen ser ut til å bli påvirkende for hvordan man anser Ramos' karriere.

- Man må ikke glemme hva Ramos har utrettet som spiller. Han har løftet Champions League-trofeet tre år på rad som kaptein, og er en type man vil ha med seg inn i krigen, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Jeg synes det er synd at hans karriere som fotballspiller faller i skyggen av at folk mener han skadet Salah med vilje.

Han presiserer at han synes Salahs skade var fryktelig trist for Liverpool og utfallet av kampen, men mener at det først og fremst kommer som resultat av en vilje til å vinne fremfor en bevisst vilje til å skade andre.

- Selv når jeg spiller så gir jeg alt for laget og fansen ute på isen. Vi går aldri inn for å skade andre bevisst. Men dessverre er det slik at skader oppstår når to lager gir alt for å vinne, sier Zuccarello.

En av de som også ser ut til å være enig er Kjetil Wæhler i Sogndal.

- Helt enig, skriver Wæhler som svar på tweeten fra den norske superstjernen.

- Tullprat!

De får støtte fra Rune Bratseth, som i Viasports studio var klar på at situasjonen ikke skulle gi rødt kort.

- Det er bare tullprat, bare tullprat. Han er røff i duellen, det er det ingen tvil om, han går hardt inn, men det er ingen grisetakling. Det er et frispark til Salah, sa Bratseth i Viasports studio etter kampen.

Les også: Ramos med lykkeønskninger til Salah

Klikk på bildet for å forstørre.

GREP: Dette var duellen som førte til at Mohamed Salah måtte byttes ut. Foto: Genya Savilov (AFP)

I underskriftskampanjen, som nå er signert av 330.000 mennesker, møter uansett de to norske idrettsstjernene stor motstand. Der skriver de nemlig følgende:

- Sergio Ramos er et forferdelig forbilde for fremtidige generasjoner med fotballspillere. I stedet for å vinne kamper på en hederlig måte, bruker han triks som setter fotballens ånd og fair play i et dårlig lys, heter det i brevet.

En av som har tatt til orde for Salah, og mener at Ramos skadet egypteren med vilje, er hans landsmann Mido. Den tidligere Tottenham-spilleren holdt ikke igjen på sosiale medier i sin kritikk av Ramos.

- Enhver som forstår fotball kan se at Ramos forsøkte å skade Salah med vilje, skriver den tidligere spisstjernen på sin Twitter-konto.

Det knyttes stor spekulasjon til hvorvidt Salah rekker VM. Selv har hovedpersonen tatt til sosiale medier for å forsøke å berolige hans egyptiske landsmenn.

- Det var en tøff kveld, men jeg er en kriger. Selv om oddsen er i mot meg, så er jeg sikker på at jeg drar til Russland for å gjøre dere stolte. Deres kjærlighet og støtte vil gi meg styrken jeg trenger, skriver Salah.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag