WASHINGTON - NY RANGERS 2-1: New York Rangers hadde sjansen til å avansere til semifinale i NHL-sluttspillet, men tapte natt til torsdag 1-2 for Washington Capitals.

Det amerikanske hovedstadslaget utlignet dermed til 3-3 i seirer i best-av-sju-serien. Nå er det veldig enkelt: Vinneren av neste kamp, går til semifinale.

- Det føltes som vi var ganske langt unna der vi må være for å vinne en kamp som dette, sier Henrik Lundqvist, den svenske stjernekeeperen til Rangers.

- Det føltes ikke som om vi var i nærheten før de siste 20 sekundene, sukker han.

Alexander Ovetsjkin og Jason Chimera scoret for Washington, i henholdsvis første og andre periode, mens Marian Gaborik reduserte til 1-2 med bare 50 sekunder igjen å spille.

Hadde det ikke vært for storspillet til Henrik Lundqvist, hadde denne kampen mistet spenningen tidlig. 30-åringen stoppet færre skudd enn kollega Braden Holtby i den andre enden, men en rekke av skuddene Lundqvist stoppet, kom mens Washington hadde spilt seg til virkelig store sjanser.

Se høydepunktene her:

HTML EMBED

Rangers har gjort det klart overfor landslagssjef Roy Johansen at Mats Zuccarello først og fremst skal fokusere på Rangers denne våren. Dersom Rangers taper den neste og avgjørende kampen, som spilles natt til søndag, er neste prioritering farmerlaget Connecticut Whale i AHL.

Men også Whale er kun én kamp unna å bli slått ut av sitt sluttspill. Natt til torsdag ble det 0-4 mot Norfolk Admirals, som leder 3-2 i kamper.

Dette betyr at Zuccarello kan være tilgjengelig for Norges VM-lag allerede mandag.

Spørsmålet er om Mats Zuccarello blir kampklar innen VM tar slutt. Norges mål er en plass i kvartfinalene, som spilles 17. mai. Tidligere denne uka uttalte Zuccarello til New York Daily News at han trenger 1-2 uker før han er klar til kamp etter armbruddet han pådro seg i mars.

Norge spiller sin siste gruppekamp tirsdag, mot Danmark. Se hele VM-programmet her.