BOSTON - NY RANGERS 3-1 (4-1 TOTALT):

Sesongen er over for New York Rangers og Mats Zuccarello etter 1-3-tapet for Boston Bruins natt til lørdag, norsk tid.

Nordmannen noterte seg for nok en assist, og endte sluttspillet som den nest beste poengplukkeren til Rangers med ett mål og sju poeng på tolv kamper.

Det er en mager trøst nå.

- Bedre enn oss
- Det er skuffende å ryke ut. Vi kom ikke opp på vår standard i denne serien, men det skyldes både oss og dem. Boston var rett og slett bedre enn oss, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Det er veldig kjipt og tungt nå, fortsetter nordmannen.

Boston Bruins var, som Zuccarello sier, det beste laget i kampserien mot New York Rangers og ledet 3-1 i kamper før lørdagens møte i Boston.

Det første laget til fire seirer går videre i hver runde av NHL-sluttspillet, noe som betyr at Rangers hadde den utslitte kniven på strupen.

Mats Zuccarello så ut til å ta en av helterollene da han midtveis i første periode la pucken pent til rette for backen Dan Girardi i et overtallsspill.

Girardi banket pucken i mål fra sin posisjon ute ved blålinja, forbi en sjanseløs Tuukka Rask i Bostons mål. 1-0 i skjebnekampen!

Skjebnesvanger utvisning
Målet kom altså i overtall, noe Rangers har slitt enormt med å få til i årets sluttspill. Dette var bare lagets fjerde overtallsmål.

Det positive for Zuccarellos del, er at han har vært på isen hver av disse fire gangene.

Den jevnspilte førsteperioden endte 1-0.

I andre periode pådro imidlertid Zuccarello seg en utvisning tidlig. Han fikk to minutter for en hekting på Tyler Seguin.

Det utnyttet Boston til å utligne.

Backoverraskelsen Torey Krug scoret sitt fjerde sluttspillmål, assistert av nettopp Seguin og Brad Marchand.

Så kort var veien fra himmel til helvete for NHLs eneste nordmann.

Kjørte over Rangers
Målet inspirerte åpenbart Boston, som nærmest valset over Rangers i midtperioden.

Gregory Campbell satte inn 2-1 til Boston fra kloss hold etter 13,41 minutter av andreperioden, som for øvrig endte med 15-9 i skudd i favør Bruins.

Henrik Lundqvist storspilte nok en gang mellom stengene hos Rangers. Hadde det ikke vært for svenskens fenomenale keeperspill, hadde nok Boston avgjort duellen allerede i midtperioden.

(Video med tillatelse fra Viasat, som viser alle NHL-kamper direkte på Viaplay.no)

HTML EMBED

Rangers kom bedre med i tredje periode.

Kaptein Ryan Callahan fikk en ypperlig sjanse til å gjøre 2-2 da han drøyt åtte minutter ut i tredje periode brøt seg igjennom Bruins-forsvaret og kom alene med Rask.

Denne gang var finnen på rett sted og klarte å avverge.

Idet kampen gikk inn i sluttminuttene og man regnet med at Rangers skulle sette inn sitt siste støt, var det Boston Bruins som satte inn et ekstra gir.

Belønningen kom da en fallende Gregory Campbell 50 sekunder før slutt klarte å svinge kølla godt nok til å styre pucken inn i et åpent Rangers-mål, som noen sekunder tidligere hadde blitt forlatt av Lundqvist for å gi Rangers en ekstra utespiller.

3-1-målet punkterte spenningen.

Uten kontrakt
New York Rangers ble slått 3-1 i Boston natt til søndag og 4-1 i kamper totalt. Sesongen er over for Mats Zuccarello og lagkameratene, mens Boston Bruins nå skal møte Pittsburgh Penguins i finalen i den østre avdelingen av NHL.

- Det var en tøff serie. De spilte hardt. De er bygd likt som oss. Det var en fysisk serie. De fleste kampene kunne ha gått begge veier, sier Gregory Campbell til NBC.

- Det er ekstremt viktig å få et par dagers ekstra hvile. Vi spilte sju kamper i den forrige serien. Nå får vi et par dager til å hente oss inn før vi fokuserer på neste runde, legger han til.

For Zuccarellos del blir det nå spennende å se om New York Rangers tilbyr ham ny kontrakt og hva dette tilbudet i så fall blir. 25-åringen fra Oslo er såkalt "restricted free agent", hvilket betyr at han står uten kontrakt, men at Rangers likevel eier NHL-rettighetene hans.

P.S. Rangers' trener John Tortorella valgte for andre kamp på rad å vrake stjernesenteren Brad Richards, som spilte i fjerderekka før han ble tatt ut av laget. Nå kan det være slutt for begge to. John Tortorellas jobb henger i en tynn tråd, mens Rangers trolig vil velge å kjøpe seg ut av RIchards' langtidskontrakt.