*Nettavisen* Sport.

Zuccarello lot seg ikke skremme

Foto: Skjermdump Viaplay.no

Mats Zuccarello scoret for Rangers etter den blodige åpningen av hatkampen. Se video.

20.03.12 13:55

NY RANGERS - NEW JERSEY 4-2: Mats Zuccarello er på ingen måte den største eller sterkeste spilleren i NHL, og på grunn av størrelsen hans har også trener John Tortorella vært skeptisk til å bruke nordmannen i NHL.

Den siste tiden har skader, og strålende spill av Zuccarello, ført til at Tortorella har gitt ham sjansen i fire kamper på rad.

Natt til tirsdag fikk han sin femte strake kamp: Denne gang mot erkefienden New Jersey Devils. Det ble blodig.

Devils' trener Pete DeBoer sendte ikke sine beste spillere ut på isen til den første droppen, men valgte i stedet å starte med de røffeste slåsskjempene.

Tortorella, som hadde fordelen av hjemmebane og dermed kunne vente med å velge sine spillere til han fikk se hvem Devils hadde på isen, svarte med å sette inn den 194 centimeter høye og 94 kilo tunge backen Stu Bickel på senterplass for å ta den første droppen.

- «Torts» ble opprørt da han så hvilke spillere de skulle starte med og sendte ut våre fightere. Så ble det som det ble. Jeg tror aldri jeg har sett noe sånt tigligere, sier Rangers' Henrik Lundqvist til Sportbladet.

Det lå i kortene hva som kom til å skje.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjermdump Viaplay.no

Disse lagene liker ikke hverandre. I forrige kamp ble det to slåsskamper i første periode i en kamp Devils vant 4-1. I to tidligere møter mellom lagene, har det brutt ut slåsskamper etter henholdsvis 0,2 og 0,3 sekunder. Denne gang tok det også tre tiendedels sekund.

- Det er sånt som skjer her borte, det. Vi skjønte det da vi hørte line-up`en deres og vår. Jeg synes det er stort gjort av gutta som står opp for oss og gir oss en kjempeboost i starten av kampen, sier Mats Zuccarello til Hockeymagasinet.

Se video her:

HTML EMBED

Stu Bickel havnet i slåsskamp med Ryan Carter, Brandon Prust slåss med Cam Janssen og Michael Rupp med Eric Boulton.

Blodet fosset fra ansiktet til Carter etter at han ble lagt i isen av Bickel, som var flere numre for stor for Devils-spilleren i denne duellen. De to andre slåsskampene endte mer eller mindre uavgjort.

Alle seks fikk fem minutters utvisning hver, mens Eric Boulton i fikk 10 minutter personlig tillegg.

NBCs ekspertkommentator Pierre McGuire tror ikke Tortorella ønsket denne scenen. Tortorella skrek noen aggressive gloser mot Pete DeBoer før dropp.

- Jeg tror ikke Tortorella hadde lyst til at dette skulle skje, men han hadde ikke noe valg, sa ekspertkommentator Jeremy Roenick i NBCs studio.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjermdump Viaplay.no

Brandon Dubinsky sendte Rangers i ledelsen like etter at den ordentlige hockeymatchen startet.

Rangers scoret også helt i starten av andre periode, da Devils-legenden Martin Brodeur slapp en tilsynelatende overkommelig skudd fra Rangers-backen Dan Girardi.

New Jerseys andrerekke med Patrik Elias, Petr Sykora og Dainius Zubrus fikk Devils med i kampen, da den europeiske trioen jobbet Rangers i senk før Elias fikk pucken forbi Henrik Lundqvist i Rangers-buret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det tok ikke lang tid før New York Rangers tok tilbake sin tomålsledelse. Eric Boulton pådro seg en unødvendig utvisning og Tortorella sendte Mats Zuccarello ut på isen. Det var ikke et dumt trekk.

Et skudd fra Brad Richards ved blålinja var så vidt innom Ryan Callahan foran mål, noe som forstyrret Martin Brodeur. Han stoppet skuddet, men ga en retur som gikk rett ut til Zuccarello. Oslogutten hadde ingen problemer med å score i åpent mål fra én meters hold. 3-1.

Se video av målet:

HTML EMBED

- Det er alltid moro å komme på scoringslista, og jeg er veldig fornøyd akkurat nå. Jeg føler det gikk bra i forrige kamp også. Jeg vet ikke hvor mye jeg spilte i dag, men det føltes som om det var mer enn vanlig. Uansett er det bare å fortsette og jobbe på, sier Zuccarello til Hockeymagasinet.

Om førsteperioden tilhørte slåsskjempene, var det liten tvil om at andreperioden tilhørte målscorerne.

Devils reduserte nemlig enda en gang. Petr Sykora reduserte til 2-3 elleve og et halvt minutt ut i midtperioden.

Resten av kampen handlet for det meste om å ta få sjanser med pucken, om høyt tempo og om utmattende kriging langs vantene. Zuccarello skapte en stor målsjanse da han om lag fem minutter før slutt spilte fri Brian Boyle, men lagkameraten klarte ikke å få kølla på pucken.

Et drøyt minutt før slutt økte Derek Stepan til 4-2 for Rangers da han styrte et skudd fra Brandon Dubinsky i mål.

Zuccarello spilte 13,37 minutter totalt, og 10,46 minutter i spill fem mot fem. Dette er mer enn i de sju andre kampene han har fått for Rangers denne sesongen.

New York Rangers topper NHLs østre avdeling med sine 97 poeng etter 72 kamper. Grunnserien er 82 kamper lang, og de åtte beste i hver avdeling avanserer til sluttspillet, som starter 11. april. New Jersey Devils ligger på sjetteplass med 87 poeng på 73 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.