*Nettavisen* Sport.

Zuccarello-mål i storseier

Foto: AFP / Bruce Bennett

Snakk om urettferdige lag!

20.01.11 08:07

NY RANGERS - TORONTO 7-0: I løpet av de ni første kampene til New York Rangers i januar, scoret laget bare tretten mål.

I forrige kamp, plasserte trener John Tortorella den største stjernen på benken i tredje periode. Tortorella var misfornøyd med Marian Gaborik både når det gjelder 28-åringens innsats og poengproduksjon.

Så kom et umotivert Toronto Maple Leafs-lag til byen. Da løsnet alt.

Gaborik-show
Etter åtte kamper på rad uten scoring, satte Gaborik pucken i mål fire ganger. Mats Zuccarello Aasen fastsatte sluttresultatet til 7-0 med sin tredje scoring i NHL.

Nordmannen fikk beskjedent med istid i første periode, men utover i kampen ble nummer 36 stadig oftere å se på isen.

Dette var likevel Marian Gaboriks store kamp. Det er han som er Rangers' store stjerne - sammen med målvakten Henrik Lundqvist - og det er han som først og fremst skal score målene.

Det første målet scoret den Trencin-fødte snikskytteren ved hjelp av et par herlige dragninger mot Jonas Gustafsson. Det andre kom etter en strålende pasning fra Artem Anisimov. Og da han satte inn sitt tredje mål for kvelden fra nærmest død vinkel, hadde allerede Brian Boyle og Ruslan Fedotenko scoret hver sin gang.

Gaboriks fjerde mål - 6-0-målet - kom drøyt midtveis i andre periode. Slovaken fant venstre kryss med et utsøkt håndleddsskudd. Han har nå 15 mål på 34 kamper denne sesongen.

- Dette føles godt. Det har vært et slit i det siste og jeg trenger å komme i gang. Det er alltid en lettelse å få det første målet. Etter det tok det bare av, sier Gaborik ifølge Associated Press.

Enkelt mål for Zuccarello
53 sekunder ut i den tredje og siste perioden lå pucken i buret til Toronto for sjuende gang for kvelden. Og endelig for oss nordmenn var det Mats Zuccarello Aasen som hadde plassert den der.

23-åringens tredje NHL-mål kom etter strålende samspill med Derek Stepan, som serverte nordmannen pucken foran et tomt bur.

Oslogutten har to mål og totalt fire poeng på sine tre siste kamper i Rangers-drakten. Fasiten etter 13 kamper i verdens tøffeste hockeyliga er tre mål og åtte poeng - slett ingen dårlig start på NHL-karrieren!

Totalt ble det nesten 15 minutter på isen for Mats Zuccarello Aasen i møtet med et ynkelig Toronto-lag.

Maple Leafs er en av NHLs største største klubber både når det gjelder popularitet og triumfer, men sliter tungt for tiden og har gjort det i noen sesonger nå. Natt til torsdag var det ikke bare evnene det skortet på - innsatsviljen var fullstendig fraværende.

- Vi startet bra, men så ga vi bort pucken og forsvaret vårt ble overveldet i den første perioden. Kampen var i praksis over på 4-0. De latterliggjorde oss, innrømmer Torontos trener Ron Wilson.

STOR GUIDE: NHL for «dummies»

Lundqvist i NHL-toppen
Henrik Lundqvist noterte seg for sin sjuende «shutout» (null baklengsmål, red. anm.) for sesongen og topper dermed NHL i denne kategorien sammen med Boston Bruins' Tim Thomas.

New York Rangers klatret forbi Montreal Canadiens i den østre avdelingen og har nå 57 poeng etter at 48 av 82 grunnseriekamper er spilt. De åtte beste går til sluttspill. Rangers har sju poengs margin ned til lag nummer ni i øst, Carolina Hurricanes.

PS! New York Rangers fikk en dårlig nyhet før kampen. Viktige Brandon Dubinsky har pådratt seg et tretthetsbrudd i den ene foten og vil være ute av spill i 3-4 uker. Ruslan Fedotenko forlot i tillegg kampen med en antatt skulderskade i andre periode.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag