NY RANGERS - CAROLINA 5-1 :

Madison Square Garden, regnet blant verdens mest berømte arenaer, gjennomgikk en oppussing i høst. Det gikk utover New York Rangers, som måtte starte sesongen 2013/14 med ni strake bortekamper.

Det er utfordrende. Enda mer utfordrende ble det da lagets største stjerne, Rick Nash, pådro seg en skade etter bare tre kamper. Han er fortsatt ute av spill på grunn hjernerystelsen som Brad Stuart ga ham.

Rangers åpnet svakt og tapte fire av de fem første kampene og seks av de første åtte. Laget scoret færrest mål i NHL. Zuccarello gikk poengløs i sju strake og ble vraket til den åttende matchen.

Det er kanskje den beste avgjørelsen trener Alain Vigneault har gjort denne sesongen.

Ni poeng av superrekka
Mats Zuccarello har nemlig spilt fabelaktig hockey etter at han sto over den ene kampen.

Hovingutten har funnet tonen med Chris Kreider og Derek Stepan, og trioen herjet vilt med Carolina Hurricanes natt til søndag - etter først å ha blitt benket i åpningsperioden.

- Vi startet litt trøtt, men så kom det seg etter hvert. Det er strålende å ha tre strake seirer nå. Det gir oss en bra følelse, sier Zuccarello til Nettavisen.

HTML EMBED

Nordmannen med nummer 36 på ryggen bidro med tre målgivende pasninger, og det samme gjorde Kreider, mens Stepan scoret et hat trick.

Spesielt 4-1-målet var lekkert.

Zuccarello vant pucken dypt inne i offensiv sone, Kreider spilte den tilbake til nordmannen, som med ansiktet vendt mot vantet slo en pasning i blinde til en helt fri Stepan rett foran mål. Nummer 21 fullførte jobben med å sette pucken i nettet.

- Denne rekka har vært utrolig i denne perioden. Zuccarello med en fantastisk pasning! For et mål! utbrøt MSGs ekspertkommentator Joe Micheletti begeistret.

Det tok ikke lang tid før Zuccarello spilte fram Stepan enda en gang. Amerikaneren scoret sitt tredje for dagen og kunne smile mens ekstatiske Rangers-fans kastet capsene sine ut på isen.

5-1. Måltørken over. Tre strake seirer. Seks seirer totalt.

- Rekka fungerer bra. Det er alltid moro! Men det er ny match på mandag, så det er ingen vits i å bli for kjepphøye, konstaterer Zuccarello overfor Nettavisen.

(Videoer med tillatelse fra Viasat, som sender NHL på TV og Viaplay.no)

HTML EMBED

Mye tid i undertall
Zuccarello har nå gjort seks poeng på sine fem siste kamper, og regnes som en av hovedårsakene til at Manhattan-klubben har snudd sesongen fra mørk til lys. Det gjør også Kreider, som har vært fenomenal etter at han ble kalt opp fra farmerlaget, og det gjør også Stepan, som stortrives med sine raske og kreative vinger.

Trioen har gjort totalt 15 målpoeng på de tre siste kampene.

Oslogutten fikk også denne gang mye tillit av Vigneault i undertall. Totalt ble det 1,28 minutter mens Carolina var i overtall. Zuccarello spilte 2,59 i overtall og 15,37 minutter totalt.

Zuccarello har aldri tidligere spilt så mye i undertall i én kamp i NHL. Det viser at Vigneault liker det 26-åringen har å tilby.

Totalt står Mats Zuccarello med seks målpoeng på tolv kamper denne sesongen. Han har også kommet seg på riktig side av pluss/minus-statistikken. Takket være +3 mot Hurricanes, er han nå +1 totalt denne sesongen.

Rangers er nå for alvor med i kampen om en sluttspillplass i den østre avdelingen, med sine tolv poeng (Se tabellen her). Det er imidlertid en lang vei igjen av ruten. 69 kamper gjenstår før grunnserien er over.

HTML EMBED