ST. LOUIS BLUES - DALLAS STARS 2-4 (1-1 i kamper)

Zuccarello viste hvorfor han er og har vært en viktig brikke for Dallas i sluttspillet. Han spilte i rekke med finnen Roope Hintz og disse to satte kraftig preg på begivenhetene.

Etter drøyt sju minutter av første periode fikk Zuccarello tak i pucken bak mål etter først å ha blokkert sikten foran St. Louis-målvakt Jordan Binnington og forsøkt en styring på Hintz' første avslutning.

Oslogutten fortsatte med noen kjappe finter bak mållinja før han sendte pucken perfekt tilbake til Hintz. Sistnevnte sendte deretter inn 1-0 for Dallas.

- For en jobb Mats Zuccarello gjør på det målet. Han har full oversikt og holder det gående. Han startet alt med en god sperre, så går han til verks og kjøper seg litt tid. Se på den lille vendingen, og så setter Roope Hintz den i nettet, roste NBCs mangeårige ekspertkommentator Pierre McGuire.

- Han er en veldig bra playmaker og veldig flink med pasninger, så det er lett å spille med ham, sa Hintz til Dallas Stars' nettsted da han ble spurt om hva Zuccarello tilfører laget.

Zuccarello hadde også assist da Miro Heiskanen gjorde 2-0. I spill fire mot fire brøt han en pasning i egen sone. Han sendte pucken kjapt til Hintz, som igjen fant Heiskanen foran mål.

Den finske backen avsluttet på glimrende vis med å ta mde pucken rundt Blues'keeperkomet Jordan Binngton.

Begivenhetsrike minutter

Hjemmelaget slo derimot kjapt tilbake og reduserte til ved Colton Parayko på et dekket skudd fra blålinjen.

Så, bare 26 sekunder etterpå, var Stars igjen i føringen med to mål da svenske Mattias Janmark satte 3-1 etter en effektiv spillevending.

I andre periode ble det veldig mye undertallsspill for Dallas, men hjemmelaget klarte ikke å utnyttet den fordelen. Hjemmelaget vant skuddstatistikken i perioden 14-7, men fikk ikke pucken i mål.

I stedet skapte Jaden Schwartz ny spenning da han satte inn 2-3-målet før det var spilt to minutter av den siste perioden. Zuccarello var nærmeste mann da Schwartz stupte inn foran mål og styrte pucken forbi keeper Ben Bishop.

Hintz i sentrum igjen

Stars lot seg ikke prege og var det dominerende laget i siste periode, med 18-10-overtak i skuddstatistikken som totalt ble vunnet 35-34.

Det så skummelt ut da Hintz 2.45 minutter før slutt pådro seg to minutters utvisning for å sende pucken over pleksiglasset og forsinke spillet. Men Stars kom seg gjennom sitt femte undertallsspill uten baklengsmål.

Tre sekunder før slutt var det Hintz, som like før var tilbake på isen, som satte 4-2 i tomt bur.

Zuccarello spilte 15.01 minutter. I tillegg til sine to assist hadde han tre skudd på mål, en takling og et blokkert skudd. Tredje og fjerde kamp mellom de to lagene spilles i Dallas mandag og onsdag.

I lørdagens andre kvartfinaleoppgjør utlignet også Columbus Blue Jackets til 1-1 i kamper borte mot Boston Bruins.

Avgjørelsen falt så seint som i andre overtidsperiode. Matt Duchene satte inn 3-2 og dermed også vinnermålet i overtallspill, etter 83 minutter og 42 sekunders slit for å kåre en vinner.