MINNESOTA WILD - TORONTO MAPLE LEAFS 4-3 e. str:

Mats Zuccarello og Minnesota Wild kom best ut av lørdagens oppgjør mellom to NHL-lag som hadde vunnet sine fem siste kamper før møtet i Xcel Energy Center.

Den norske NHL-profilen spilte en sentral rolle med scoring både i ordinær spilletid og i straffeslagene som førte til hjemmeseier.

Wild og Jordan Greenway tok føringen helt mot slutten av den første perioden. Før kampen var halvspilt sørget mål fra Zuccarello og Marcus Foligno for å øke vertenes ledelse til solide 3-0.

Nordmannens scoring kom i et overtalsspill og gikk i mål via skøyta til en Toronto-spiller.

Les også: Kom med nådeløs beskjed til nordmannen: - Du har ingen styrker

Maple Leafs-veteranen Jason Spezaa brakte spenningen tilbake i kampen med to reduseringer før midtperioden var over. 38-åringens andre fulltreffer kom også i et overtallsspill.

Bare et drøyt minutt etterpå ordnet stjernespilleren Auston Matthews for 3-3 i enda et Wild-undertall, etter en strøken pasning fra Spezza.

Fem mål i den andre perioden, ble etterfulgt av en tredjeperiode og spilleforlengelse uten scoringer. Dermed måtte straffer til for å kåre vinneren.

Zuccarello åpnet straffeslagene med å score for Wild, før Matthews utlignet på Torontos andre forsøk. Kirill Kaprizov løftet inn Minnesotas andre straffemål over skulderen til Maple Leafs-målvakt Jack Campbell.

Og da William Nylander ikke klarte å overliste Cam Talbot i Wild-buret endte det med to poeng til hjemmelaget, Minnesotas for sjette seier på rad i NHL.

Wild topper ligaens Central-divisjon suverent, med 35 poeng og 17 seirer på sesongens første 24 kamper. Hele sju poeng skiller ned til andreplasserte St. Louis Blues i divisjonen.

Maple Leafs er nummer to i Atlantic-divisjonen i NHLs østre del. De fikk med seg ett poeng fra nattens kamp i St. Paul, og har 36 totalt etter 25 spilte kamper.