Mats Zuccarello Aasen kunne notere ned et assistpoeng etter 4-2-seieren til New York Rangers mot Winnipeg Jets i National Hockey League (NHL) natt til tirsdag.

25-åringen har totalt 27 poeng på 54 NHL-kamper etter at det så langt er blitt ett på to kamper i comebacket etter oppholdet i Metallurg Magnitogorsk i Kontinental Hockey League.

Nå lurer journalisten Jesse Spector i Sporting News på om Zuccarello kan være løsningen på problemene til New York Rangers.

Klubben ble før sesongstart regnet som en av favorittene til å vinne Stanley Cup denne sesongen, men idet grunnserien beveger seg mot solnedgangen sliter Rangers mer enn nok med å kvalifisere seg for sluttspillet.

Et av hovedproblemene har vært målproduksjonen. Rangers har scoret færrest mål av samtlige 30 lag i NHL.

Fornøyd Zuccarello
«Hvis det er én Ranger som strutter av selvtillit, er det Zuccarello. Han har kommet tilbake til New York for å gi laget en offensiv gnist og har allerede funnet kjemien med to av Rangers' underpresterende stjerner, Marian Gaborik og Brad Richards.», skriver Spector.

- Det er to fantastiske spillere. Du kan ikke klage når du får spille med sånne klassespillere, sier Zuccarello.

I kampen mot Winnipeg hadde Zuccarello den beste Corsi-ratingen (skudd til Rangers minus skudd imot Rangers i spill fem mot fem, red. anm.) av alle løperne i Rangers-drakten med sine +9.

- Han er en smart hockeyspiller, sier en imponert Brad Richards.

- Han gjør smarte, små spill som mange mennesker ikke legger merke til. Når du spiller sammen med ham, legger du merke til dem. Det er noe helt annet når du får spille med noen som gir det de små pasningene på én meter, når du kommer i fart, spesielt når du som senter kommer med fart sammen med vingene, forklarer Richards.

- Han ser det
32-åringen, som vant Stanley Cup med Tampa Bay Lightning i 2004, mener at det er de små, kloke pasningene til Zuccarello som er årsaken til at trioen klarte å produsere mange sjanser mot Winnipeg Jets.

- Du ser ikke så lett sånt, men når du spiller sammen med ham, merker du det godt.

Også trener John Tortorella er fornøyd med det han har sett i Zuccarellos to første kamper i NHL denne sesongen.

- Selv mot Montreal (Rangers tapte 0-3) hadde de noen fine angrep. Det jeg likte nå, var ikke bare at de skapte ting, men de forechecket, var i nærheten av pucken, og kriget langs vantene. Zucc er en smart spiller - kanskje ikke så smart, som pådro seg tre utvisninger - men når det gjelder pucken, ser han det. Han ser det, sier Tortorella ifølge Sporting News.