*Nettavisen* Sport.

Zuccarello slapp med skrekken

Foto: Viaplay.no

Men Mats Zuccarello Aasen dysset ned snakk om stygt spill etter tøff duell.

07.02.14 06:57

N. Y. RANGERS – EDMONTON 1-2:

NEW YORK (Nettavisen): Tre minutter ut i siste periode av kampen mellom Edmonton Oilers og New York Rangers, kunne det gått veldig galt for Norges eneste NHL-stjerne kun en knapp uke før OL.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mats Zuccarello slåss om pucken med Oilers' løper Ryan Jones og det endte med at sistnevnte plantet en albue i ansiktet til nordmannen.

Zuccarello falt i bakken, men var raskt opp igjen og viste ingen tegn til å ha fått varig men. Hjemmeublikummet i Madison Square Garden buet for å vise sin misnøye med dommerne som ikke ga Jones en utvisning.

Etter kampen var Zuccarello kjapt ute med å dysse ned snakket rundt den kontroversielle albuen.

- Det er ingenting å tenke på. Det er en del av spillet og sånt skjer, sier Zuccarello.

På pressekonferansen sa Rangers-trener Alain Vigneault at han ikke kunne kommentere hendelsen fordi han ikke kunne se den fra benken.

Totalt ble det bare delt ut én utvisning i hele kampen. Den gikk til Rangers’ Daniel Carcillo.

- Det kunne definitivt vært flere utvisninger, men jeg vil ikke skylde på dommerne, sier Brad Richards.

Rangers hadde flere gode muligheter til å avgjøre, men tapte kampen i sluttminuttene.

Tilbake på poengtoppen
Zuccarello sto for assisten da Derick Brassard utlignet kun 20 sekunder ut i andre periode. Nordmannen fikk pucken på godt hold, men valgte å sende pucken til Brassard, som sto bedre plassert.

Kanadieren fyrte løs og pucken smalt i nettet.

Dermed ligger Zuccarello på 42 målpoeng for sesongen og øverst i Rangers' interne poengliga, ett foran Brad Richards. Nordmannen hadde mye suksess tidligere i sesongen i rekke med Chris Kreider og Derek Stepan, men den siste tiden har han spilt sammen med Benoit Pouliot og Derick Brassard.

- Vi jobber veldig hardt, alle tre. Det har fungert veldig bra de siste kampene. Men det betyr ikke så mye når du taper. Jeg er veldig skuffet i dag, for jeg følte at vi hadde nok sjanser til å avgjøre kampen, sier Zuccarello.

Dette var Zuccarellos syvende målpoeng på de siste fem kampene. Nordmannen briljerte i utendørskampene mot rivalene New Jersey Devils og New York Islanders på Yankee Stadium og har tatt den gode formen med seg tilbake til Madison Square Garden.

Nå har han gjort poeng i fem kamper på rad. Det er personlig rekord for Zuccarello i NHL.

Slutt på seiersrekke
Rangers hadde håpet å forlenge seiersrekken sin til fem kamper, men slik gikk det ikke. Nå må blåtrøyene prestere i en knalltøff bortekamp mot Pittsburgh Penguins for å slippe å ta OL-pause med to tap.

- Nå er det ny kamp i morgen og det er den vi fokuserer på, sier Zuccarello.

Edmonton tok ledelsen 1-0 etter 2,57 minutter ved Ryan Smyth. Rangers utlignet til 1-1 kun 22 sekunder ut i andre periode ved Derick Brassard. Benoit Pouliot og Zuccarello fikk assist.

Edmonton avgjorde kampen med kun 1,38 minutter igjen av tredje periode etter scoring av Nail Yakupov.

Se høydepunktene fra kampen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag