Gå til sidens hovedinnhold

Zuccarello stjal showet

Det var ikke bare hans strålende spill i NHL-comebacket som gjorde at treneren snakket om Mats Zuccarello etterpå.

NY RANGERS - NY ISLANDERS 4-3: Det har vært en tung sesong for Mats Zuccarello (24), som ble degradert fra New York Rangers og NHL etter bare tre kamper i sesonginnledningen og ikke så snurten av NHL fra oktober og fram til søndag.

Oslogutten har imidlertid ikke sutret, men i stedet gjort sitt beste for farmerlaget Connecticut Whale.

- Ikke sendt ned
Natt til mandag kom endelig sjansen i Rangers igjen. Og Zuccarello tok godt vare på den da Rangers vant 4-3 etter «sudden death».

24-åringen fikk velfortjent ros fra trener John Tortorella for sitt spill i overtall. Zuccarello fikk 10,40 minutter på isen og mesteparten av denne tiden kom mens Rangers hadde én spiller mer på isen enn motstanderen.

Rangers har slitt i overtall den siste tiden, men med Zuccarello i oppstillingen ble det mål tre ganger med én spiller mer på isen mot Islanders.

Zuccarello vartet opp med «pasninger vi ikke har sett tidligere i sesongen», ifølge Tortorella, som for øvrig også la til at Zuccarello spilte en viktig rolle i forkant av vinnermålet til Marian Gaborik.

- Jeg tror noen av gutta ble overrasket over en del av pasningene hans. Han hjalp oss definitivt i dag, konstaterte Tortorella.

Selv var Zuccarello som vanlig svært behersket etter kampen, og sannsynligvis helt uvitende om alle positive kommentarer som sprutet ut på sosiale medier.

- Jeg ble ikke sendt ned (til AHL) etter kampen, så vi får se hva som skjer, sa Zuccarello til Nettavisen.

Det er et godt tegn. Zuccarello ble hentet til NHL fordi kaptein Ryan Callahan sliter med foten etter at han blokkerte et skudd 27. februar. Callahan sto over de tre første kampene etter dette, men spilte de tre siste før han mistet kampen mot Islanders.

Ufrivillig i sentrum
John Tortorella kom som nevnt med svært rosende ord om Mats Zuccarello etter kampen, men han virket ikke like begeistret for maset fra norsk presse.

Eller kanskje han bare flørter på en intens måte?

TV 2s reporter havnet i alle fall i fokus under deler av pressekonferansen etter kampen, da John Tortorella så reporteren i salen.

«Hva gjorde at overtallsspillet fungerte i dag?», spurte en lokal journalist.

- Jeg synes at Zucca gjør noen strålende spill i dag, han fordeler pucken veldig bra, svarte Tortorella, før han stoppet seg selv og henvendte seg til TV 2-reporteren.

«Skal du stille meg 15 spørsmål om Zuccarello i kveld? Følger du ham rundt? Her og i Hartford? Du gjør det, ja? Betaler han deg?», undret Tortorella.

Selvfølgelig til latter fra salen.

HTML EMBED

Intervjuet på TV
Rangers startet natt til mandag på en rekke med sju hjemmekamper på tretten dager. Zuccarello viste søndag at han er blitt vant til det knallharde kampprogrammet – kampen mot Islanders var hans tredje match på tre dager.

Nordmannen ble også intervjuet på TV i den andre pausen. Han ble blant annet spurt om hvordan det føles å bidra med en assist i comebacket.

- Det er ikke det viktigste. Det viktigste er å jobbe hardt og forsøke å bidra med offensivt spill. Jeg prøver bare å gjøre jobben min, svarte Zuccarello.

- Hvor tøft er det å bli sendt ned til farmerligaen?

- Det er tøft. Alle vil bli her. Av og til tenker du på det, av og til koser du deg med den fine gjengen de nede. Det er en fin gjeng der. Jeg får spille mye, og det er det man ønsker, men samtidig ønsker man å være i NHL, så det er selvsagt skuffende når man blir sendt ned, erkjente Zuccarello.

Assist på 2-2-målet
Han var på isen da Brad Richards utlignet til 1-1 for Rangers, men i likhet med resten av Rangers-laget var han tilskuer til stjernesenterens soloshow akkurat her.

Richards dro med seg pucken fra bak eget mål og førte den inn i Islanders’ sone før han fant nettmaskene med et hardt håndleddsskudd.

Mens Rangers spilte i overtall i andre periode av kampen mot New York Islanders, gjorde nordmannen først en strålende jobb med å holde pucken inne i motstanderens sone. Senere spilte han pucken videre til Marian Gaborik, som la den til rette for Brad Richards.

Suseren fra Richards gikk rett i mål – og dermed kunne Zuccarello notere seg for sin første assist for New York Rangers denne sesongen. Målet sørget for 2-2 med fire minutter igjen av andre periode.

Nordmannen har totalt gjort 24 poeng på 46 kamper i NHL.

-1 i protokollen
Dessverre var Zuccarello også på isen da et nytt Rangers-overtall tok slutt tre minutter senere, da Andrew McDonald sørget for at Islanders fikk tilbake ledelsen med sin scoring rett fra utvisningsboksen.

Han var på ingen måte ansvarlig for baklengsmålet, men i statistikkgale NHL føres baklengsmål opp som minus dersom det kommer mens lagene har like mange spillere på isen.

John Tavares scoret 1-0-målet til Islanders og spilte fram McDonald til 3-2-målet, mens Matt Moulson satte inn 2-1. Richards scoret altså både det første og det andre målet til Rangers. Det tredje – det som sikret overtid og minst ett poeng for Rangers – kom tidlig i tredje periode.

Nok en gang var Rangers i overtall da Brian Boyle styrte et skudd fra Ryan McDonagh i mål.

3-3 stod seg til kampuret nådde 60 minutter og dermed fikk lagene ett poeng hver. Det var lite som tydet på at Mats Zuccarello skulle få istid i overtidsperioden – trener John Tortorella hadde knapt brukt nordmannen i spill fem mot fem og ville neppe gjøre det i fire mot fire – før Travis Hamonic ble utvist for Islanders etter snaut tre minutter av fjerde periode.

Storspilte i overtall
Dette sørget for at Zuccarello igjen fikk sjansen til å vise seg fram mens Rangers hadde et tallmessig overtak utpå isen.

Zuccarello fôret Richards med en fin pasning, men skuddet ble stoppet av Jevgenij Nabokov. Deretter hindret han Islanders i å bryte ut av egen sone. Zuccarello fortsatte å storspille i overtallet og seks sekunder før slutt satte Marian Gaborik inn vinnermålet.

Zuccarello fikk ikke assist der, men bidro likevel stort i det avgjørende overtallsspillet.

Og dermed fikk han også endelig sin første seier med New York Rangers denne sesongen.

PS. Brad Richards ble kåret til kampens beste spiller, mens John Tavares i Islanders ble «second star» og Marian Gaborik «third star».

Kommentarer til denne saken