LINKÖPING – MODO 4-2 / SKELLEFTEÅ – RÖGLE 5-4: Linköping gikk tidlig opp i føringen i den svenske eliteseriens serieåpning. Mattias Carlsson scoret før Andreas Pihl økte ledelsen.

For Modo spilte det norske supertalentet Mats Zuccarello Aasen sin første seriekamp i Sverige. Og fjorårets norske poengkonge skuffet ikke.

Zuccarello Aasen scoret sitt første eliteseriemål da han reduserte Linköpings ledelse til 1-2 på staffeslag. Nordmannen ble etterpå fremhevet som en av lagets beste spillere på klubbens offisielle blogg, til tross for at han pådro seg en timinutters utvisning helt på tampen av oppgjøret.

Martin Laumann Ylven og Mats Frøshaug spilte for Linköping, begge i fjerderekka, og gjorde seg ikke bemerket i målprotokollen.

En annen nordmann som var involvert i kveldens runde, var Petter Lorentzen i Rögle. Han hadde assist på Sebastians Karlsson 1-0 scoring, før han selv økte ledelsen til 3-0, to minutter ut i tredje periode. 3-0-ledelsen holdt likevel ikke til poeng for Rögle i sesongåpningen.

Skellefteå vant kampen 5-4 etter et målkalas uten like i tredje periode.

«Norskeklubben» Färjestad - med Marius Holtet, Anders Bastiansen og Jonas Holøs på laget - tapte 2-3 for Brynäs. Ingen av nordmennene gjorde poeng i den kampen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).