*Nettavisen* Sport.

Zuccarello tilbake som joker

Foto: Bruce Bennett (AFP/Scanpix)

Nordmannen hentet opp til sesongens siste kamp.

08.04.11 19:37

23 år gamle Mats Zuccarello Aasen har scoret seks mål og servert 16 målgivende pasninger på 41 kamper for New York Rangers denne sesongen, men ble flyttet ned til farmerlaget Conneticut Whale for seks dager siden.

Nå er han imidlertid tilbake i NHL.

New York Rangers - trolig da med Zuccarello i startoppstillingen - møter New Jersey Devils i sin siste kamp i grunnserien lørdag.

Kan gå galt
Zuccarellos lag ligger på 8. plass i eastern conference, og ligger an til en plass i årets NHL-sluttspill.

Legg imidlertid merke til at de ikke lenger har alt i egne hender.

Rangers har én kamp til gode i grunnspillet, den mot New Jersey, men Carolina, på plassen bak, ligger to poeng bak og har én kamp til gode på Zuccarellos lag. Vinner de sine to siste kamper kan de altså passere Rangers. Det sørger en ny regel i årets sesong for.

Tidligere har det nemlig vært laget med flest seirer som havner øverst ved poenglikhet. Nå er den regelen justert. Det vil si, antall seirer teller fortsatt, men nå teller ikke lenger seirer på straffeslag. Dem har Rangers mange av. Dermed ender de altså bak Carolina ved poenglikhet.

Straffejoker
Et annet poeng er at Zuccarellos lag i fjor mistet sluttspillsplassen på straffeslag i siste kamp. Det stod da mellom Rangers og Philadelphia Flyers, lagene stod like på poeng og møttes altså i siste kamp. Så vant Flyers på straffeslag, og sendte Rangers utenfor sluttspillet.

Det er altså langtifra umulig at Zuccarello er hentet opp for nettopp å skulle prestere hvis det blir straffeslag i lørdagens kamp.

- Galskap, men ja, straffeslag er en av grunnene til at han ble hentet opp, sa Rangers-treneren fredag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag