RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bruce Bennett (Getty / All Over Press)

Zuccarello vurderer å skifte klubb

Sist oppdatert:
Verken Shampo eller agenten til Mats Zuccarello forstår hva New York Rangers driver med.

Søndag ble Mats Zuccarello Aasen degradert fra NHL-laget New York Rangers til farmerlaget Connecticut Whale i AHL.

Det er overraskende med tanke på all ros Norges største hockeystjerne har fått i sesongoppkjøringen, men ikke så overraskende med tanke på hvor lite spilletid han har fått i lagets sesonginnledning.

Reagerer
Når trener John Tortorella først har brukt Zuccarello, har han dessuten gjort det i tredje- og fjerderekkene, hvor fokuset er å unngå baklengs og å trette ut motstanderne med hardt, fysisk spill.

Dette passer dårlig for oslogutten, som er en kreativ spiller som tidligere har vunnet poengligaen i den svenske toppserien. Den gamle Rangers-helten Ulf Nilsson sa nylig til Nettavisen at han synes det «er synd at Rangers ikke utnytter hans talent».

Det samme mener Espen «Shampo» Knutsen.

- Jeg er overrasket over at han ble sendt ned. Det er rart at han ikke har fått større sjanser, sier Shampo til Nettavisen.

Han kjenner selvfølgelig NHL svært godt etter sine 207 kamper i ligaen. Han spilte en sentral rolle i Columbus Blue Jackets og var i sin tid den klubbens første representant i en All Star-kamp.

Ber muligens om en trade
Nå mener han at Zuccarello bør undersøke muligheten for et klubbskifte.

- Han kan gi det litt tid, men han bør ikke bli for lenge i AHL. Det er heller ikke bra mentalt. Mats burde lufte muligheten for en trade, mener Shampo.

Zuccarellos agent, Erik Ryman, forteller til Nettavisen at han allerede har snakket med klienten som om dette.

- Mats og jeg har pratet litt løst om det, naturligvis. Det ville vært dumt om vi ikke gjorde det. Men i dagens situasjon vil vi først finne ut hva Rangers ønsker å gjøre. Kanskje de bare har sendt ham ned for å gi ham mer istid. Vi skal ta en prat med Rangers, sier Ryman.

- Dersom Rangers ikke kan vise til en plan for hvordan Mats skal brukes framover, vil dere da allerede under neste møte be om at han får et klubbskifte?

- Det er mulig. Alt er mulig. Jeg vil se Mats i NHL. Jeg vet at han har kapasitet til å spille i NHL. Man må bare bruke han på rett måte. Du kan ikke sette ham i en checking line, sier Ryman til Nettavisen.

Rangers-bloggeren Nick Montemagno mener at en trade er best for alle parter. Her kan du lese hvorfor.

Gammeldags?
Espen Knutsen mener samtidig at Zuccarello og New York Rangers egentlig passer godt til hverandre. Klubben sliter med å produsere mål og nettopp dette er Zuccarellos styrke.

- Han har vist nok, men det er mulig at coachen til Rangers rett og slett er litt gammeldags, undrer Shampo.

Tortorella har vist en forkjærlighet for hardtarbeidende spillere. Forrige sesong benket han for eksempel klubbens største stjerne, Marian Gaborik, i perioder.

Det er blitt spekulert i om Rangers-ledelsens beslutning om å degradere Zuccarello skyldes at han nærmer seg 60 kamper, som er grensen for når Zuccarello faller inn under «waiver»-regelen.

Hvis den tidligere Modo-helten får 60 kamper totalt, må han gjennom waivers før han kan sendes ned til farmerligaen og da vil en av de 29 andre klubbene kunne overta kontrakten hans vederlagsfritt.

Shampo tror imidlertid ikke at degraderingen har noen sammenheng med dette. Mats Zuccarello har spilt 45 kamper i NHL så langt.

- Nei, jeg tror ikke de ville gjort det så tidlig.

Neste kamp for Zuccarello blir trolig fredagens møte mellom Connecticut Whale og Manchester Monarchs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere