Zuccarellos herlige revansje

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Ble vraket i 2012. Tok helterollen i 2014.

NEW JERSEY - NEW YORK RANGERS 3-7:

BRONX, NEW YORK (Nettavisen): Det går opp og ned i idrett, noe Mats Zuccarello vet bedre enn de fleste. Det er ikke lett å etablere seg i verdens beste hockeyliga, NHL, noe mange spillere har fått erfare.

Mats Zuccarello er intet unntak.

Han imponerte i sin første sesong med New York Rangers, da han gjorde 23 poeng på 42 kamper, men etter ti kamper og beskjedne tre poeng den påfølgende sesongen, ble han sendt ned til farmerlaget i American Hockey League.

Lønna ble redusert med 90 prosent og reisene ble ikke tatt med luksusfly, men med buss. Alt mens lagkameratene som var igjen i New York spilte klubbens første Winter Classic og vant 3-2 utendørs i Philadelphia mot Flyers.

- En unik opplevelse
To år senere, da New York Rangers igjen kunne glede seg over en showfylt utendørskamp, fikk han den totalt motsatte opplevelsen. Zuccarello utlignet til 3-3 og scoret også 4-3-målet i 7-3-seieren mot New Jersey Devils foran 50.105 tilskuere på Yankee Stadium søndag kveld.

- Jeg tror man må være her for å skjønne hvor stort dette var. Det var en spesiell følelse å komme ut her og se all fansen, og så i tillegg vinne. Dette var stort, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Hvilke tanker gikk igjennom hodet da du kom ut på banen?

- At man er heldig som får sjansen til å oppleve dette her. Man får bare nyte det mens man kan. Dette var en unik opplevelse.

Oppturen nå veier opp for nedturen i 2012.

Foto: Bruce Bennett / AFP / NTB scanpix

- Var ikke god nok
- Jeg var glad på vegne av de som spilte Winter Classic-kampen, men det er en stor kamp og en morsom opplevelse, så jeg var selvfølgelig litt skuffet over at jeg ikke fikk spille den kampen, sier Zuccarello.

- Jeg var ikke god nok den gang, men i dag var det sannsynligvis en enda bedre opplevelse, her i New York foran våre egne fans. Jeg er glad for at jeg fikk spille her med denne gjengen og på denne arenaen.

Nå er han god nok. Utvilsomt.

26-åringen fra Oslo har gjort 37 poeng på 53 kamper og er bare ett poeng bak Brad Richards, som topper lagets interne poengliga.

Zuccarellos 15 mål holder til andreplass bak Rick Nash på toppscorerlisten i Rangers. Nash scoret også mot Devils, og har bokført elleve mål på sine elleve siste kamper.

28 kamper før grunnserien er ferdigspilt, ligger New York Rangers på andreplass i Metropolitan Division. Broadway-lagets 59 poeng er tre mer enn Columbus Blue Jackets på tredjeplass. Førsteplassen til Pittsburgh Penguins er utenfor rekkevidde.

Se høydepunktene fra kampen her (video med tillatelse av Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.