Manager Glen Sather og New York Rangers har avsluttet samarbeidet med John Tortorella, melder klubben på sin nettside.

- Jeg føler at dette var en beslutning som måtte tas for å komme oss videre. Jeg tror han ble sjokkert, men han er en gentleman og tok det veldig bra, sier Sather ifølge TSN.ca.

Amerikaneren har vært lagets trener de fire siste sesongene.

Denne sesongen tok slutt da laget i forrige uke ble slått av Boston Bruins i Stanley Cup, i en serie hvor Tortorella aldri klarte å finne rekkekombinasjoner som kunne skape alvorlige problemer for Boston.

Rangers tapte 1-4 i best-av-sju-serien.

John Tortorella vant Stanley Cup som trener for Tampa Bay Lightning i 2004, men kom aldri til finalen i løpet av sine fire sesonger i New York Rangers. Han var nærmest i fjor, da Rangers kom helt til avdelingsfinalen i øst før det ble tap for New Jersey Devils der.

Han kom imidlertid ofte i klammeri med folk.

New York Posts mangeårige Rangers-reporter Larry Brooks reagerte slik på nyheten:

HTML EMBED

I New York Daily News er det Pat Leonard som dekker New York Rangers. Under sluttspillet i fjor fikk han et verbalt slag i trynet av Tortorella, som svarte «Stop coaching, Pat» på et av hans spørsmål. Nå svarer Leonard humoristisk med å åpne sin artikkel med «Stop coaching, Torts».

Tortorella oppnådde likevel respektable resultater med Rangers. Sesongen 2011/12 tok laget 51 seirer og 109 poeng. Begge deler er nest best i klubbens historie.

Han ble ansatt i februar 2009 og er til dags dato den mestvinnende amerikanske treneren i NHL-historien med 410 grunnserieseirer.

Nettavisen har ikke fått tak i Mats Zuccarello for en kommentar.

HTML EMBED

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!