Gå til sidens hovedinnhold

Zuccas sjef blant årets beste

Han gjør ikke alltid livet lett for Mats Zuccarello, men nyter stor respekt for trenerinnsatsen.

New York Rangers har levert en fenomenal sesong i grunnserien i National Hockey League (NHL) og er nå videre til andre runde av sluttspillet, kjent som Stanley Cup.

Det går ikke upåaktet hen – trener John Tortorella er blant de tre nominerte til Jack Adams Award, som årlig tildeles ligaens beste trener.

Ole-Kristian Tollefsens tidligere trener i Columbus Blue Jackets, Ken Hitchcock, er nominert for sin strålende jobb i St. Louis Blues, mens Ottawa Senators’ Paul MacLean er den siste kandidaten.

Les mer om de nominerte hos TSN.ca.

Mats Zuccarello er den for tiden eneste nordmannen i NHL, og har måttet finne seg i å tilbringe mye tid i farmerligaen American Hockey League (AHL). Hovedsakelig fordi John Tortorella ikke følte seg trygg på osloguttens defensive spill.

På tampen av grunnserien fikk Zuccarello en ny sjanse, og tok godt vare på den. Dessverre pådro han seg et brudd i armen like etter at Tortorella endelig fant fram godordene.

Zuccarello har derfor ikke spilt for Rangers i sluttspillet så langt.

I forrige uke fortalte han imidlertid Nettavisen at han regner med å fjerne gipsen om en ukes tid, hvilket betyr at han forhåpentlig kommer inn i laget mot slutten av andre runde eller tidlig i tredje, dersom Rangers slår ut Washington Capitals.

Les mer: Han kan fortsatt bli New Yorks store helt

Rangers leder 1-0 i best-av-sju-serien.

Dan Bylsma (Pittsburgh Penguins) ble kåret til årets trener forrige sesong.

Kommentarer til denne saken