Gå til sidens hovedinnhold

Zvonareva til finalen

Møter Serena Williams i sin første Grand Slam-finale.

Hun sendte ut Jelena Jankovic tidligere i Wimbledon-turneringen: Nå er russiske Vera Zvonareva klar for sin første Grand Slam-finale i tennis, etter å ha slått Tsvetana Pironkova 3-6, 6-3, 6-2 i semifinalen på torsdag.

Les også: Wimbledon-forbannelsen

Sistnevnte sjokkerte en hel tennisverden da hun slo Venus Williams i kvartfinalen, men selv om bulgarske Pironkova åpnet sterkt også i semifinalen, måtte hun til slutt gi tapt på centercourten på All England Club.

Venus Williams: Ydmyket ut av Wimbledon

Drøm
- Jeg er veldig begeistret. Det har ikke gått opp for meg ennå, sier en glad Zvonareva etter at finalebilletten er sikret.

Det lengste den russiske jenta har kommet i en Gran Slam-turnering tidligere, er en semifinaleplass i Australian Open i fjor.

- Det er en av drømmene mine, å få være der ute i finalen, sier hun i intervjuet etter kampen.

Også i doubleturneringen henger Vera Zvonareva med, etter at hun og makkeren Elena Vesnina slo ut Williams-søstrene i kvartfinalen i Wimbledon.

Overrasket Serena
I finalen i singleturneringen på lørdag møter Zvonareva Serena Williams, som slo tsjekkiske Petra Kvitova med sifrene 7-6, 6-2 i den andre semifinalen på torsdag.

- Jeg jobbet definitivt veldig hardt, sier lillesøster Williams.

Hun avslører at finalen kommer overraskende på henne, selv etter å ha vunnet tolv Grand Slam-turneringer - senest Australian Open tidligere i år.

- I starten av turneringen forventet jeg ikke så langt. Det er en velsignelse å fortsatt være med, forklarer hun.

Petra Kvitova er ranket som nummer 62 i verden, men ga Williams hard kamp i første sett. Tsjekkeren brøt Williams serve i det femte gamet, men amerikaneren slo tilbake og vant til slutt etter tie-break.

Og i andre sett var det aldri tvil om at Serena Williams skulle gå av med seieren, med sifrene 6-2.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken