Også Crystal Palace hadde en eventyrlig utvikling på fjorårssesongen.
Også Crystal Palace hadde en eventyrlig utvikling på fjorårssesongen. Foto: Scott Heppell (Ap)

- De kopierer ikke mirakelvåren

Da Tony Pulis tok over laget på slutten av forrige sesong, virket de fortapte. Til slutt endte de på ellevte plass, noe de skal få slite med å kopiere i år.

Kommersielt

- Den innspurten var noe vi sjeldent får oppleve som Crystal Palace-supportere. Fem seire på rad er helt strålende, sier Espen Olavesen fra Crystal Palace Supporters Scandinavia.

Mange lag fikk svi i møte med Tony Pulis’ arbeidshester. Både Chelsea og Liverpools tittelambisjoner fikk alvorlige skudd for baugen på Selhurst Park.

Bedre enn på lenge
Nå er en ny sesong på trappene. De har ikke brukt særlig med penger denne sommeren, og Olavesen spår at de får det tøft.

- Jeg tror vi ikke klarer å kopiere fjorårets ellevteplass. Selvfølgelig hadde vi litt tur, og dette året vet motstanderne hva man kan forvente av Palace, mener han og sikter til den defensive spillestilen Tony Pulis er blitt så kjent for.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

Likevel er det ikke til å legge skjul på at Palace har hatt økonomiske problemer, og det var takket være fire velstående supportere at klubben ble reddet fra konkurs. Nå er økonomien meget sunn, selv om de dyre signeringene har latt vente på seg i sommer.

- Likevel er stallen sterk og snart komplett, med et par gode signeringer som forhåpentligvis vil styrke laget, sier Olavesen.

De får en meget tøff start på sesongen med bortekamp mot Arsenal, før West Ham kommer på besøk. Så venter Newcastle, Burnley og Everton. Her er det gode poengmuligheter for Palace.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Hentet Hangeland
Den mest spennende signeringen sett med norske øyne, er utvilsomt Brede Hangeland. Den tidligere Fulham-stopperen har drøssevis med kvalitet og erfaring, og kommer til å bli en veldig viktig brikke i forsvarsspillet.

Hangeland på tur mot sine nåværende lagkamerater.


Men det er på motsatt side av banen de virkelig har slitt. Derfor har de hentet Frazier Campbell fra Cardiff, i håp om at han kan produsere mål jevnt og trutt.

De har også hentet inn en målvakt, Chris Kettings fra Blackpool. Den 21 år gamle målvakten kan gi Speroni har kamp om førstelagsplassen.

To gode signeringer til nå, og de har samtidig kvittet seg med mange overflødige spillere. Jonathan Parr er blant de som ikke er med fra sesongstart.

Nettavisens vurdering

Crystal Palace gjennomførte en utrolig snuoperasjon i fjor, og gjorde det med et på papiret svakt mannskap.

Julián Speroni er en av sisteskansene til Tony Pulis og han begynner å komme opp i årene. Får tøff konkurranse av Wayne Hennesey, som kom i januar.

I forsvarslinjen finner vi den solide høyrebacken Joel Ward, som hadde en veldig fin utvikling forrige sesong. Kommer til å bli viktig også i år. Scott Dann er førstevalget på midtstopperplass, mens Hangeland må kjempe med Damien Delaney om å bli Danns makker. Delaney hadde en veldig fin sesong i fjor, og spilte nesten samtlige minutter for rød- og blåtrøyene.

På midtbanen har de mer usikre kort. Joe Ledley har vært mye ut og inn av laget, men er nok favoritt til å kapre førstelagsplassen.

Usikker er imidlertid ikke Mile Jedinak, som er blitt en veldig solid midtbanespiller. Australieren er ekstremt dyktig og nær komplett kaptein, som også gjorde en god figur i VM. Lagets største stjerne.

I angrep finner vi en del spennende spillere. Jason Puncheon er kanskje den mest spennende av dem alle, og han var uhyre viktig i fjorårets vårsesong. Er i sin beste alder og har all grunn til å få en kjempesesong. En annen sikker starter er Yala Bolasie, som til tross for sin mangel på scoringer i fjor, var en viktig brikke i Palace.

Lengst foran finner vi Dwight Gayle, som hadde en fantastisk avslutning på sesongen. Brukte kun 125 minutter per scoring, et meget godt snitt for en klubb som Palace. Marouane Chamakh er vesentlig mindre målfarlig, men har funnet seg godt til rette i rommet bak spissene. 

Campbell har også gode muligheter for en startplass i dette Palace-laget.

Se opp for: Få ungdomsspillere på vei opp, men med sesongavslutningen til Jason Puncheon i mente, er det grunn til å forvente mer av han denne sesongen.

Styrker:
Defensiv organisering:
Tony Pulis er blant de beste i England på dette. Crystal Palace blir veldig vanskelig å score på også i år.

Sunn drift: Har en veldig sunn måte å drive forretning på. Bruker ikke penger de ikke har.

Gode hjemme: Selhurst Park er et fort og mange skal få slite med å ta poeng. Her er de virkelig gode.

Svakheter:
Kvalitet:
Spiller for spiller har Crystal Palace så vidt Premier League-nivå.

Svake offensivt: Veldig forutsigbare når de beveger seg fremover på banen. Har fått mer å spille på nå, det blir spennende å se om de utnytter det.

Mangler ungdomsspillere: Det er særdeles få spennende talenter i klubben per dags dato.

Konklusjon
Det skal godt gjøres om Crystal Palace kopierer fjorårssesongen, samtidig som de nok ikke havner i nedrykkssonen. Tony Pulis trives best på nedre halvdel av tabellen, og står for en fotball som passer Crystal Palace helt perfekt.

Noen festsesong er nok ikke i vente, men det er morsomt med Hangeland i laget, og det er nok mange storklubber som skal få slite mot Crystal Palace også denne sesongen.

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Crystal Palacess innsats i Premier League. At de tar trofeet står til pene 250 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus