*Nettavisen* Sportspill.

- Revansjelystne Mourinho blir for sterk

Mourinho har en viktig signering i Diego Costa. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Etter en sesong med mye nesten, har Jose Mourinho forsterket. Chelsea er klare til å slå tilbake.

- Jose Mourinho stiller utrolig høyre krav til seg selv. Han aksepterer ikke en ny sesong uten trofeer, sier Vidar Helseth, avtroppende daglig leder i Chelsea Supporters Norway.

Han understreker at supporterne ikke er like kravstore som Mourinho selv, men ser på den kommende sesongen med optimisme.

Har tettet hull
Fjorårets Chelsea-tropp hadde åpenbare mangler. Spesielt på spissplass har de slitt siden Didier Drogba var på toppnivå. Det tror Helseth har endret seg nå.

- Diego Costa er en veldig god spiss, men vi forventer ikke at han er ny Drogba. Men han virker å passe Mourinhos spillestil unektelig godt, mener han.

I tillegg har de forsterket andre nøkkelposisjoner, som de slet med forrige sesong.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

- Også Cesc Fabregas er en herlig signering. Han kjenner nivået godt og har virket veldig god i sesongoppkjøringen, sier Helseth.

Chelsea sesongåpner mot to nyopprykkede lag, i Burnley og Leicester. Så følger kamper mot Everton, Swansea og Manchester City.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere Arsenal-kaptein Fabregas er på plass i blått. Foto: Paul Hackett (Reuters)

Aktivt overgangsvindu
Mourinho har ikke kastet bort mye tid denne VM-sommeren. Inn har Cesc Fabregas, Diego Costa og Felipe Luis. De to sistnevnte har ikke voldsomt lang fartstid på øverste nivå, men viste i fjor er at har kvalitetene.

Diego Costa virker så langt å være perfekt for Chelsea. Han er en skikkelig kjemper, og gir ikke midtstopperne et sekund med fred. Er fysisk sterk og veldig vanskelig å spille mot, i tillegg til at han har en enestående målteft. En klassisk, komplett midtspiss.

Fabregas trenger ingen introduksjon. Virker allerede å ha funnet seg til rette i Chelsea, etter noen trøblete år i Barcelona. Mottakelsen på Emirates gleder han seg nok mindre til ...

I tillegg blir Thibaut Courtois som en ny signering å regne. Sammen med Cech fullfører han den kanskje beste keeperduoen i Premier League.

En viss ivorianer har også funnet tilbake til Stamford Bridge. Rent sportslig blir nok ikke Didier Drogba uhyre viktig, men i garderoben har han enorm innflytelse.

Unge Mario Pasalic fra kroatia har også kommet inn.

Også på salgsfronten har de vært aktive. David Luiz ble tidenes dyreste forsvarer da han dro til PSG, mens Everton sikret seg Romelu Lukaku på permanent basis. Noe Helseth forøvrig mener er en tabbe av dimensjoner.

Likevel fører salgene til at Chelsea har gått med overskudd denne overgangssommeren.

Nettavisens vurdering

Helt bakerst finner vi nevnte Courtois og Cech. Førstnevnte er førstekeeper, og de har helt grei dekning om han blir skadet.

I forsvarslinjen finner vi mange bautaer. Cesar Azpilicueta har endelig blomstret slik mange forventet han ville, og blir veldig viktig i år. Uhyre arbeidssom og stabilt veldig god. På motsatt side finner nok Felipe Luis seg godt til rette etter at Ashley Cole dro til Roma.

Midtforsvaret er nok til å skremme vannet av alle angripere. Gary Cahill har etablert seg som en klassestopper, mens John Terry fortsatt er en gigant på banen, om ikke like god sportslig som før. Mye muskel som er veldig vanskelig å bryte gjennom i midtforsvaret. Branislav Ivanovic må nok finne seg i å spille annenfiolin, uten at den anvendelige forsvareren bør finne seg for ofte på sidelinjen av den grunn. Har en tendens til å score veldig viktige mål.

På midtbanen vil Fabregas passe perfekt sammen med Nemanja Matic, som imponerte mange etter overgangen fra Benfica i fjor. Matic er kontrollert og rolid med ballen, dekker mye rom og er sterk i duellspillet. Bør gi Fabregas frie tøyler til å utfolde seg offensivt. En solid midtbane, der også spillere som Ramires kan spille en rolle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eden Hazard er en stor stjerne. Foto: Ben Stansall (Afp)

Også offensivt har Mourinho mye å velge i. Eden Hazard er et fenomen av en angriper, mens Oscar viste i sesongåpningen at han har kvaliteter. Han sliter veldig med å holde seg stabil, og forsvant både i forrige ligasesong og i VM. Høyt toppnivå, men bunnivået viser han altfor ofte.

Andre Schurrle, Willian og Mohamed Salah må finne seg i å kjempe om den siste plassen i den offensive midtbanen.

Helt fremme blir Diego Costa utvilsomt viktig. Kanskje for viktig, når spillere som Fernando Torres har slitt med å levere i flere sesonger. Mye press er på førstnevnte spanjols skuldre.

Se opp for: Han er tilbake på engelsk jord, og Cesc Fabregas kommer til å slå til umiddelbart.

Styrker:
Solide forsterkninger: Både Diego Costa og Fabregas vil tilføre laget mye. Luis også, for den saks skyld.
Mourinho: Elsket og hatet, men god er han absolutt. Perfekt for Chelsea.
Bunnsolide: Med nevnte bautaer i det bakre ledd, blir de uhyre vanskelig å score på også i år.

Svakheter:
Mye uavgjort:
Mourinhos mer defensive spillestil fører til mye uavgjort.
Avhengige av Costa: Diego Costa må slå til umiddelbart i Chelsea.
Må hevne seg: Etter en skuffende fjorårssesong rent trofémessig, er presset på Chelsea for å revansjere det.

Konklusjon
Det er noe uhyre skummelt over Chelseas tropp denne sesongen. De har fortserket med utrolig gode spillere og er mye bedre rustet i år enn i fjor. Mourinho har fått forme klubben i sitt bilde nok en gang, og det har jo gitt greie resultater før.

Dette laget har veldig få svakheter og blir laget å slå for alle som vil vinne tittelen. Og Mourinho har en veldig god statistikk mot topplagene. Hjemme er han nær uslåelig.

Om Chelseas suverenitet kunne vi skrevet i evigheter. Det er ligaens beste lag og vi tror de vinner Premier League 2014/15.

Takk for følget!

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Chelseas innsats i Premier League. At de tar trofeet står for eksempel til 2,55 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.