*Nettavisen* Sportspill.

- Rodgers har bygd et vinnerlag

Rodgers er avhengig av Sturridge denne sesongen. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Brendan Rodgers har blitt hyllet som Liverpools redningsmann. Nå må han fortsette uten Luis Suarez.

15.08.14 10:30

- Fjorårssesongen ga oss troen på noe stort. Brendan Rodgers er en utrolig god lagbygger, sier Pål Møller fra Liverpools offisielle norske supporterklubb.

Den unge treneren ble hentet fra Swansea etter en imponernede periode i Wales. I fjor tok han rødtrøyene til en andreplass, kun to poeng bak ligavinner Manchester City.

Må erstatte Suarez
Den store snakkisen denne sommeren har vært Luis Suarez, på godt og på vondt. Først sendte han England ut av VM, før han bet Chiellini, og det ble tidlig klart at han ikke kunne bli i Liverpool.

- Det betyr at det nå er mye press på skuldrene til Daniel Sturridge, som for så vidt bøttet inn med mål i forrige sesong, sier Møller, og legger til at det bak Sturridge er få utmerkede spisser.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

En trøst er imidlertid at Liverpool har noen av de mest spennende ungguttene i ligaen. Møller har forventninger til flere av dem.

- Spesielt Raheem Sterling og Coutinho tror jeg får en kjempesesong i år.

De røde fra Liverpool åpner sesongen hjemme mot Southampton, som de har hentet så mange spillere fra. Så følger en veldig tøff bortekamp mot Manchester City, før de møter Tottenham, Aston Villa og West Ham.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Tilført bredde
Etter salget av Suarez, har Liverpool veldig aktive på overgangsmarkedet. Spesielt Southampton har mistet flere nøkkelspillere til Rodgers.

Klikk på bildet for å forstørre.

Adam Lallana har fått mye forventninger i Liverpool. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Adam Lallana er en veldig spennende, engelsk spiller, som imponerte veldig i fjor. En midtbanespiller som også scorer mye mål. Imponerte gjorde også Rickie Lambert, som ikke lenger er en unggutt, men veldig ivrig etter å imponere i sin moderklubb. Tilfører mye muskler og finesse spesielt i kamper de sliter med å bryte ned forsvar.

Sistemann fra St. Mary's er Dejan Lovren. En meget solid stopper som vil bety mye i de bakre rekker, og som de savnet i fjor.

Inn har de også hentet en meget spennende Benfica-spiller ved navn Lazar Markovic. Har en veldig god personlighet, og en hurtighet som vil skremme de fleste. Mister muligens sesongåpningen grunnet skade, men er nok tilbake mot City. Uhyre spennende spiller, som har fått store forventninger fra dag en.

Emre Can har blitt hentet inn til å forsterke midtbanen, og også han virker å ha formet gode relasjoner til Liverpool-spillerne på midtbanen gjennom sesongoppkjøringen. En veldig talentfull unggutt.

De siste dagene har de også fullført signeringen av Alberto Moreno fra Sevilla. Backen vil fortserke meget godt på venstre flanke, og er ifølge Petter Veland en kjempeforsterkning for Liverpool.

I tillegg har de hentet Javier Manquillo på lån og Divock Origi, som de har lånt tilbake til Lille.

Stallen teller nå 29 mann, som kan komme godt med i en hektisk sesong.

Nettavisens vurdering

Brendan Rodgers' fremste styrke er nok absolutt sin evne som lagbygger og har med dagens tropp mye å velge i.

Nå har målvakt Simon Mignolet fått ett år i Liverpool-trøya, og gjorde en god figur i fjor. Var stabilt god gjennom ensten hele. Pepe Reina har forlatt klubben, men blir ikke savnet rent sportslig.

I midtforsvaret har Mamadou Sakho gjort mye for å fortjene en fast plass. Lovren går nok også rett inn. Daniel Agger er ryktet ut, og er nok et stykke unna førstelaget som situasjonen er nå. I tillegg er Martin Skrtel og Kolo Toure i stallen, men konkurransen er veldig tøff.

Jon Flanagan overrasket mange i fjor, men kan finne seg lenger bak i rekken denne sesongen. Glen Johnson er en mer etablert spiller, men er også usikker. Har en del dårlige, taktiske valg som har kostet Liverpool dyrt. Venstrebacken blir etter alt å dømme bekledd av Moreno, selv om Jose Enrique vil være spillesugen.

På midten har Rodgers også mye å velge i, med flere solide forsterkninger. Steven Gerrard er en høyt elsket kaptein, og gjorde det veldig godt i deler av fjorårssesongen. Det samme gjelder Jordan Henderson, som tok enorme steg i fjor, og har blitt en av lagets viktigste. Har også begynt å finne veien til nettmaskene, noe som kanskje var hans største svakhet en lang periode.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sterling er en av de mest verdifulle spillerne i verden. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Krydderet i troppen skal Coutinho og Raheem Sterling stå for. Utrolig vanskelige å spille mot, og har begge vist at de mener alvor i sesongoppkjøringen. Blir bare bedre og bedre, og de er så utrolig bevegelige at forsvarerne aldri får et sekunds hvile.

I tillegg har de også Joe Allen, ikke den mest spennende spilleren, men alltid til å stole på. Også Suso har vist gode takter i sesongoppkjøringen.

Helt fremme har de mer hodebry. Daniel Sturridge er selvskreven, og er en av de alle beste spissene i England rent avsluttermessig. Men uten han er det fryktelig tynt, og de 31 scoringene til Luis Suarez vil bli savnet.

Se opp for: En spiller som kom ut av ingenting i Sevilla, Alberto Moreno vil nok gi umiddelbar glede for Liverpool-fansen.

Styrker:
God bredde:
Nå har de god bredde både bak og på midten.
Kvalitet: Rent kvalitetsmessig er laget veldig, veldig godt.
Rodgers: Brendan Rodgers har gjort veldig mye riktig i Liverpool, og har allerede satt sitt fotavtrykk på Anfield.

Svakheter:
Mangler spiss:
Daniel Sturridge er veldig god, men han har en skadehistorikk, og etterlater klubben på bar bakke om han skades.
Mange kamper: Liverpool skal tilbake til Europa, og vil få et tøft kampprogram. Mange nøkkelspillere vil nok merke presset.
Økonomisk ikke best: Selv om de har en sunn økonomi, har de fortsatt ikke råd til de dyreste spillerne sammenlignet med andre tittelkonkurrenter. Pengene fra Luis Suarez vil nok imidlertid hjelpe godt på det.

Konklusjon
Det var veldig moro å følge Liverpool i fjor, men nå venter en ny hverdag med forventninger og press. Luis Suarez har etterlatt store sko, og det virker som de ikke har gått i Tottenham-fellen og brukt opp alle pengene.

Kampen om topp fire er i år tøffere enn noen sinne, og Liverpool er ikke mye dårligere enn deres konkurrenter. Men de skal til Europa, og de har fortsatt mangler i troppen.

Hovedsaklig plasserer vi Liverpool på en tredjeplass ikke fordi de er dårlige, men rett og slett fordi motstanden er så utrolig god.

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Liverpools innsats i Premier League. At de tar trofeet står for eksempel til 8 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.