Daniel Levy har fått mye skryt som forretningsmann, men mindre skryt for sportslige valg.
Daniel Levy har fått mye skryt som forretningsmann, men mindre skryt for sportslige valg. Foto: Paul Ellis (Afp)

- Siste sjanse for Tottenham-sjefen

Etter en lang periode med flere kritikkverdige valg, er styreformann Daniel Levy under hardt press fra flere kanter. Denne sesongen kan bli avgjørende.

Kommersielt

- Daniel Levy har gjort mye bra som forretningsmann, men rent sportslig har han ikke gjort det så veldig godt. Forrige sesongen var full av rot fra lederhold, sier Vidar Edell fra Tottenhams Venner til Nettavisen.

Han påpeker for eksempel at de hundre millioner pund fra salget av Gareth Bale ikke ble investert på en spesielt imponerende måte. I tillegg stiller han spørsmålstegn ved kriteriene til hvem som blir hentet som manager.

Siste sjanse
Nå har tålmodigheten begynt å gå tom, og Daniel Levys rolle som styreformann kan være i fare om det ikke blir et løft med det nye prosjektet. Til å lede det har Mauricio Pochettino fra Southampton blitt hentet inn.

- Han står for en ettertraktet type fotball og har mange spillere å boltre seg med i Tottenham, mener Edell.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

Troppen til Spurs er blant de største i ligaen, og teller 32 mann. Derfor blir det tøff konkurranse om plassene når den 42 år gamle manageren skal sette opp laget.

De sesongåpner borte mot West Ham, som ble for sterke hele tre ganger i fjor. Så følger kamper mot QPR, Liverpool, Sunderland og West Brom. Et meget overkommelig kampprogram, der det forventes poeng i minst fire kamper.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Hentet tre
Fra Swansea har de hentet to spillere i form av Michel Vorm og Ben Davies. Førstnevnte blir en meget solid backup til målvakt Lloris, mens Ben Davies har en strålende fremtid foran seg. Kan gå rett inn og utfordre til en startplass.

I tillegg har de hentet Eric Dier, et litt ubeskrevet back-blad. Men den unge engelskmannen er fra Sportings ungdomsakademi, som mange mener er et kvalitetsstempel i seg selv.

Nettavisens vurdering

Helt bakerst finner vi franske Hugo Lloris, som på sitt beste er en keeper på øverste hylle. Hadde en litt ustabil sesong i fjor, men sto fram som en skikkelig matchvinner i pressede situasjon. Brad Friedel blir ikke akkurat yngre, så Vorm får nok benkplassen relativt fort.

Forsvarsrekke er godt bemannet, men nivået er så som så. Kyle Walker er bankers som høyreback når han er skadefri, noe han sjelden er, så Kyle Naughton får nok spilletid i år også.

Vertonghen blir viktig for Tottenham.

I midten er det mer usikkert. Younes Kaboul og Jan Vertonghen er nok favoritter til å kapre stopperplassene. Michael Dawson er en fantastisk person, men sportslig har vist tegn til nedgang de siste sesongene.
Også Vlad Chirices er mye skadet, men er nok uansett ment som backup-spiller.

Danny Rose vil på venstrebackplass slite tungt med å holde seg i laget foran Ben Davies.

Også på midten har Pochettino et hav av spillere å velge mellom. Christian Eriksen spilte imidlertid meget godt mot slutten av sesongen i fjor, og får nok mye tillit i år. Tillit fikk også Paulinho mye av i fjor, og han får nok spille en del i år. Ellers har Lewis Holtby imponert stort i sesongoppkjøringen, og han er en spiller som passer Pochettino bra.

I tillegg kommer Sandro, Dembele og Capoue til å kjempe hardt om en plass på midten, og man skal ikke kymse av noen av dem.

Kantene vil nok sannsynligvis bli bekledd av Erik Lamela og Aaron Lennon. Førstnevnte er endelig skadefri, og har gode forutsetninger for en god sesong. Lennon er en favoritt blant tilhengerne, men Andros Townsend gjorde seg ikke bort i fjor.

Erik Lamela har mye å bevise.

På topp er det ventet at Emmanuel Adebayor får tillit. Roberto Soldado har ikke slått til som ventet, men kan ha nytt godt av sommeren. Har ingenting å tape, og kan bare bli bedre fra i fjor.

Se opp for: Nesten ingen fikk i fjor se hva Erik Lamela er god for. Talentet hans er eksepsjonellt, og han er endelig klar for å ta Premier League med storm.

Styrker:
Rolig sommer:
Ikke mye har skjedd, og Pochettino har fått mye med tid til å sette sitt preg på laget. 4-1-0 i treningskampene er absolutt bra.
Bredde: Dette er en styrke og en svakhet, men Tottenham har veldig mange spillere i troppen. Kan overleve litt skadeproblemer.
Kvalitet: Mange glemmer at Tottenham enda har et godt lag på papiret.

Svakheter:
Press:
Fjorårssesongen var skuffende, og de må levere bedre denne sesongen. Det kan fort bli tøft.
Får han tid? Pochettino er vel vitende om at managere som har levert godkjent, har blitt sparket før. Har Levy og styret is i magen denne gang?
Nytt prosjekt: Det er vanskelig å si om Tottenhams nye retning faktisk passer klubben.

Konklusjon
Tottenham lot mye være usagt i fjor og bør i år vise at de er en Premier League-klubb å regne med. Det var ikke mye stabilitet i laget i forrige sesong, så der har de mye å jobbe med.

Det er mye kvalitet spredd over veldig mye kvantitet i dagens tropp. Det blir spennende å se om Pochettino klarer å utnytte hans nye lag til det fulle. Vi tror han nok trenger et år eller to på seg.

Av den grunn tror vi at Tottenham kommer på syvende plass.

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Tottenhams innsats i Premier League. At de tar trofeet står for eksempel til 45 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus