Fredag var det sesongåpning for langrennsfolket på Beitostølen. Heidi Weng gikk inn til en tredjeplass på 10 km kvinner.
Fredag var det sesongåpning for langrennsfolket på Beitostølen. Heidi Weng gikk inn til en tredjeplass på 10 km kvinner. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Weng banker Kowalczyk igjen

Heidi Weng har los på andreplassen sammenlagt i Tour de Ski, men da må hun også levere på dagens 5 km klassisk.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Slik skal vi få 12 rette
Oddstips:
Fordel Real med Torres fra start
Tour de Ski: I dag er det Martins tur
Tour de Ski:
  Overraskende odds på Northug
V76 Bjerke:
Hamre har bankeren
V4 Bergsåker:
  Ohlsson i hovedrollen

Vi har en ny herlig Tour de Ski-dag foran oss når langrennseliten forflytter seg til sveitsiske Val Mustair onsdag. Der skal gutta gå 10 km klassisk, mens jentene går 5 km klassisk.

I tillegg er skiskytingsirkuset i gang igjen i tyske Oberhof der det skal gås 4 x 6 km stafett for jentene i ettermiddag. Utover dette er det naturligvis også masse fotball, deriblant klassikeren Atletico Madrid - Real Madrid, på onsdagens langoddsprogram.

Tour de Ski, 5 km

Weng - Kowalczyk H5 km klassisk står på jentenes program i dag, og etter gårsdagens sprint er det ikke 2,15 i odds på Marit Bjørgen som sammenlagtvinner av Tour de Ski lenger (det var oddsen når Nettavisen lanserte spill på Marit før Tour de Ski startet lørdag). Marit har nom avgjort dette allerede, og spenningen nå er hvem som blir nummer to og tre.

Søndag lanserte vi spill på Heidi Weng mot Justyna Kowalczyk på 10 km jaktstart til 1,65 i odds. I det løpet slo Heidi til med et pangløp, mens Kowalczyk viste at hun ikke er i nærheten av tidligere års nivå. Ytterligere bekreftelse på det kom i gårsdagens sprint, der Kowalczyk forsvant ut allerede etter kvartfinalen.

5 km klassisk er historisk sett en av Kowalczyks favorittdistanser, men den polske jenta viser ikke antydning til form. Det gjør så til de grader Heidi som slo seg forbi sprintspesialist Ingvild Flugstad Østberg mot mål i sprintfinalen tirsdag og tok en råsterk andreplass. Heidi har bare levert toppløp i Tour de Ski hittil og da skal det også i dag være klar fordel Heidi i duell med Kowalczyk og 1,75 på duellseier til Heidi må være klart spillbart og testes som et singelspill onsdag.