Rikard Norlings Brann er desperate etter en hjemmeseier mot Aalesund i kveld.
Rikard Norlings Brann er desperate etter en hjemmeseier mot Aalesund i kveld. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

– Brann har kniven på strupen

Brann er i akutt poengnød, og uten tre poeng i kveld begynner varsellampene for alvor å blinke i Bergen.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagstips:
Dagens oddstips:
Solskjær sesongåpner i kveld
V65 Solvalla:
Frekk V65-banker
V65 Jarlsberg:
Hamre kobler inn turboen
V64 Gävle:
Mats jakter på ny opptur fra Sverige
Overgangsmarkedet:
Fullt oppdatert overgangsinfo
V75 Klosterskogen: 34 millioner kroner i potten

Fredagens langoddsprogram byr på kamper fra flere europeiske ligaer, og endelig begynner ligafotballen i England å rulle igjen etter en lang sommerpause.

Ole Gunnar Solskjær sesongdebuterer i Championship, mens Brann tar i mot Aalesund til bunndrama - her er dagens oddstips.

Dagens singel
Brann - Aalesund, B 2,00

Dagens singel

Brann - Aalesund H

Brann har hatt en fryktelig tung sesong, og i den utrolige kampen mot Lillestrøm sist ble bunnnivået virkelig nådd. Gjestene fra Bergen snudde 0-2 til 3-2, før Lillestrøm ordnet to raske scoringer på tampen, og Rikard Norlings gutter måtte igjen gå tomhendte hjem.

Laget har likevel de siste ukene sett vesentlig bedre ut, og det bør bare være et tidsspørsmål før stang ut, blir stang inn, selv om de dårlige resultatene på langt nær bare skyldes uflaks.

Bergenspublikummet har foran dagens kamp mobilisert litt ekstra, og det er ventet et par tusen flere på dagens hjemmekamp. Slikt skaper selvsagt litt ekstra motivasjon i en spillertropp uten selvtillit. Vil med tap her være ni poeng opp til sikker plass, og da begynner det å se svært stygt ut for både Rikard Norling og for Sportsklubben Brann.

Har en nærmest sjokkerende dårlig hjemmestatistikk i år, med syv tap og bare en seier. 1-0-7.

Har fortsatt Jonsson og Demidov ute med skade, mens Mojsov må stå over grunnet karantene.

Aalesund rett over kvalikplassen før dagens oppgjør, og tok en svært viktig seier over Bodø/Glimt på Color Line Stadion sist helg. Har 2-2-4 på bortebane i år, og med seier her, kan de skaffe seg en solid luke ned til lagene under streken.

Sliter med en del skadeplager i mannskapet, og Demar Phillips, Tor Hogne Aarøy, Fredrik Carlsen, Hugues Wembangomo og Christian Myklebust blir alle hjemme i Ålesund.

Brann kommer til å komme med et massivt stormløp i dagens kamp, og det gjelder for Aalesund å holde hodet kaldt, og ta de rette kontringene. Da kan det fort bli natta for desperate bergensere.

Likevel tror vi, basert på de siste ukers prestasjoner, at oppturen kommer for Brann i kveld. Hjemmeseier til 2 blank blir dagens singelspill.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus