Molde fikk med seg et flott resultat fra Kiev, og i dag kan det bli mer jubel på Røkkeløkka. Her gratuleres Joona Toivio etter 1-0 scoringen mot ND Gorica tidligere i år.
Molde fikk med seg et flott resultat fra Kiev, og i dag kan det bli mer jubel på Røkkeløkka. Her gratuleres Joona Toivio etter 1-0 scoringen mot ND Gorica tidligere i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

– Molde skal til Europa League

Tor Ole Skulleruds menn fikk med seg et fint resultat tilbake til Molde, og i kveld skal de ha gode muligheter til å sikre seg en playoff-plass til Europa League.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagstips:
V4 Kalmar:Lunsj med Persson
V5A Bjerke: Bjerkelunsj med Robert
Overgangsmarkedet: Kontinuerlig oppdatert info
V65 Øvrevoll: Jaja til Taja
V5A Bergen: Vi jakter store kroner i fra Bergen

Europa League er beholdningen på dagens langoddsprogram.

Vi velger en fin, skandinavisk dobbel som vårt spill denne torsdagen.

Dagens dobbel
Molde + AIK, samlet odds 2,46

Dagens dobbel

Molde – Zorya Lugansk H
AIK – FC Astana H

Molde - Zorya Lugansk, H 1,45
Molde berget et strålende resultat i borteoppgjøret etter at 16 år gamle Sander Svendsen utlignet med få sekunder igjen på kampuret. Dermed kunne moldenserne reise hjem fra Kiev, vel vitende om at laget har gode muligheter til å avgjøre det hele på Aker Stadion.

Møtte det slovenske laget Gorica i den forrige runden, og der spilte de også uavgjort i Slovenia, før de tok en enkel 4-1 seier på Røkkeløkka uken etter.

Moldenserne har imponert voldsomt i Tippeligaen denne sesongen, og er det suverent beste og mest slagkraftige laget i norsk fotball om dagen. Ingen hadde vel trodd at overgangen fra Solskjær til Skullerud skulle gå så smertefritt, men det har det altså gjort.

Har bunnsolide 8-1-0 på Aker Stadion i år, og imponerte stort i seieren over Rosenborg sist hjemmekamp.

Har ingen nye skader i troppen, og Tor Ole Skullerud kan stille med et sterkt lag i kveld.

Dagens motstander fra Ukraina spiller for første gang i Europa, men viste godt spill i den første kampen, og kunne altså vunnet hadde det ikke vært for den sene utligningen.

Har åpnet svakt i den hjemlige serien med to strake tap.

Molde vært veldig overbevisende i år, og hjemme mot et middels ukrainsk lag, skal dette være seier og avansement for romsdalingene. 

AIK - FC Astana, H 1,70
AIK med et godt utgangspunkt før kveldens returmatch etter 1-1 i Kazakhstan.

Hjemmelaget i gryende form, og har slått knallhardt tilbake etter det pinlige bortetapet mot Falkenberg. Har to strake seire i Allsvenskan, og helgens borteseier over IFK Göteborg var meget sterk.

I den kampen var Nabil Bahoui svært fremtredende, og gjorde også et mål. Han får ikke blitt med i dag grunnet suspensjon. På skadelisten finner vi Sauli Väisänen, Panajotis Dimitriadis, Ibrahim Bangura og Nicklas Maripuu.

Viktige Celso Borges har foreløpig ikke forlatt Stockholm, og selv om han ryktes bort til fransk fotball og Evian, er han altså med i dag.

Tapte noe overraskende borte over Linfield i den forrige kvalikrunden, men snudde kampen på hjemmebane. Er et meget sterkt hjemmelag, og har syv strake seire på Friends Arena.

Har også fine 7-2-1 på de siste ti i Allsvenskan.

Astana ferdig med det innledende ligaspillet i hjemlig serie, hvor de endte på en tredjeplass. Nå venter en playoff mellom de seks beste lagene om seriegullet.

Slo ut Hapoel Tel-Aviv i forrige runde etter å ha vunnet komfortabelt på eget gress. Tapte så bortekampen, men det holdt til avansement.

Den kazakhstanske ligaen er i europeisk målestokk blant de svakeste, og på en vanlig dag skal AIK ta den nødvendige seieren for å sikre avansement.

1,70 på et sterkt, svensk hjemmelag blir med på dagens dobbel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus