Foto: MIGUEL RIOPA

Hva har Årdal og St. Patricks til felles?

De skal sikre oss gevinst på langoddsen i kveld.

Kommersielt

Det er fredag, og vi skal så visst spille på langoddsen i dag også. Programmet inneholder tysk og fransk fotball fra nest øverste hylle, og enkelte andre fotballoppgjør fra hele syv andre europeiske land, deriblant Irland og Norge.

Dårlig tid? Lever dagens spill her og nå.

Vinn på trav i kveld: Sjekk Ola Slåtsveens friske banker
Ikke glem V75 lørdag: Gratis eksperttips fra sportspill.no

NM i fotball
Etter at Tippeligaen og Adeccoligaen nå er i gang, begynner det å løpes og sparkes nedover i divisjonene over hele landet. Dette er noe vi har gledet oss til, og Norsk Tipping har tatt med to oppgjør fra kvalikspillet til årets cup på dagens program.

Årdal FK holder til i den såkalte Firdaligaen, 3. divisjon Sogn og Fjordane. Laget regnes som såpass godt at man skal kunne kjempe om avdelingsseier. De har spilt fem treningskamper i vinter før denne første, offisielle kampen som det knytter seg en god del spenning til, fire av disse ble vunnet før det ble 1-2 tap mot Voss i den siste.

Årdal er et lag med mange unge talenter, de er tradisjonelt sterke på hjemmebane, de mangler kun to spillere med skade som det er funnet gode erstattere for, og bør ha gode muligheter til å vinne på hjemmebane i kveld.

Stryn har også spilt treningskamper, de fem siste har gitt 2-0-3, inkludert et 0-2 tap mot Sandane, som er et antatt svakere lag. Stryn er forøvrig av noenlunde samme kaliber som Årdal, og forventes å være med i toppen av divisjonen. De har vært plaget av skader under oppkjøringen til årets sesong, men nå er de aller fleste på plass.

Stryn hører hjemme i samme divisjon som Årdal, der de vant begge seriekampene mot dagens motstander i fjor. På innbyrdes oppgjør på Årdal sin bane står det 3-3-2 totalt mellom disse. Du finner litt mer statistikk på Stryns hjemmeside.

Dette er en innledende kvalikkamp før cupen egentlig starter, det er tidlig i sesongen, for ikke å si før sesongstart, og ballen er rund. Likevel holder vi Årdal med sitt unge og ambisiøse lag, og gode resultater fra treningskampene i vinter, som favoritter i denne kampen, og spiller H til 1,65.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Det kan fort bli St.Patricks dag i dag
Det er spilt seks runder av irsk Premier League, og øverst på tabellen finner vi St. Patricks med 3-3-0 totalt, 2-1-0 hjemme og 5-0 i målscore. Laget vant årets tre første kamper, før det ble tre uavgjorte på rad. Så hvis man skal si noe om form på et såpass tynt grunnlag, må det være at den var best, for så å synke til god. Ser vi litt nærmere på de tre uavgjorte kampene, ser vi at motstanderne var Bohemians, Sporting Fingal og Dundalk, henholdsvis andre, tredje og fjerdeplass på tabellen.

Dagens motstander er Drogheda United, som ligger på nest sisteplass med 0-3-3 på sine seks første. Laget jakter fortsatt årets første seier.

St.Patricks har ingen skader eller suspensjoner i laget. Drogheda har også alle de viktigste på plass, og som St.Patricks manager poengterer på klubbens hjemmesider, så befinner det seg tre tidligere St.Patricks-spillere på dagens Drogheda: Jamie Harris, Gareth O’Connor and Glen Fitzpatrick.

Lagene møttes i Leinster Senior Cup 22. mars i år, da vant Drogheda 1-0 foran glisne tribuner mot et kraftig redusert St. Patricks. Dette er St.Patricks eneste tap i år, og det skal hevnes i kveld.

Innbyrdes oppgjør forøvrig viser at St. Patricks vant 2-1 og 1-0 i de to tilsvarende i fjor. På Droghedas bane ble det 1-0 og 1-2.

Vi er rimelig sikre på at St. Patricks vinner i kveld, og 1,35 på H er lavt, men slett ikke verst, sammenlignet med annen odds fra Norsk Tipping i dag. For å øke spenningen og mulig gevinst adskillige hakk, spiller vi heller U i objekt 23 til 3,15 i odds. Suksess betinges da av at hjemmelaget vinner med nøyaktig ett mål, noe historien viser at de gjerne gjør.

Kveldens anbefaling fra Sportspill, innsats 100 kroner, spillefrist 18.55:

04. Årdal FK - Stryn 1,65 4,25 2,45
23. St. Patricks - Drogheda (0-1) 2,15 3,15 2,15

Total odds: 5,20

Klikk her for å spille vår anbefaling.

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus